04.08.2014, 19:16 | Af: Administrator

Duncan rundede 100 i stærkt FCM-comeback

Pione Sisto scorede to og overstrålede Morten ’Duncan’ Rasmussen, der lukkede til 3-1 med sit Superliga-mål nr. 100 i karrieren.

FC Midtjylland lagde sig på Superligaens førsteplads efter sæsonens første kamp, og potentielt kunne holdet lægge sig tilbage i førerpositionen, hvis man sejrede tilstrækkelig stort over Randers FC mandag aften.

Det taktiske oplæg fra FCM hed, at bagkæden skulle ligge højt, og at Randers skulle udfordres på farten. Men fra kampens begyndelse var randrusianerne bedst i det etablerede spil, og midtjyderne udfordrede kun sporadisk, meget godt illustreret ved et ufarligt langskud fra Izunna Uzochukwu efter 20 minutter.

Dommer Lars Christoffersen og hans assistenter var dog heller ikke til megen hjælp, da de på to minutter snød FCM for lige så mange hjørnespark.

Defensivt formåede FC Midtjylland til gengæld at lukke fornuftigt af, men det var kun indtil Izunna Uzochukwus boldtab på egen halvdel. Det gav en chance til Viktor Lundberg, og måske skulle Jakob Haugaard have nappet svenskerens afslutning, men det gjorde han ikke. 0-1 på tavlen efter en halv time.

Selv om de sortklædte fik lagt mere tryk på efter gæsternes føringsmål, så blev Karl-Johan Johnssons mål ikke truet for alvor, og kronjyderne kunne tage føringen med til pause.

I pausen blev André Rømer skiftet ind i stedet for Francis Dickoh. Rømer overtog højrebacken, som han passede stærkt i Aalborg, mens anfører Kristian Bak rykkede ind i midterforsvaret.

Midtjyderne sad noget stærkere på spillet i anden halvleg, og det gav også udbytte ti minutter inde. Fra venstresiden fandt Sylvester Igboun kantkollega Pione Sisto, og den tidligere Tjørring IF-knægt oversprang Adama Tamboura ved bagerste stolpe og headede bolden modsat. Fortjent 1-1.

Men Pione Sisto og FC Midtjylland var ikke færdige med målscoringen. Efter 70 minutter fik hjemmeholdet frispark på kanten af feltet. Jesper Lauridsen sprang over bolden og overlod til Pione Sisto, der krøllede kuglen over muren og ind bag en prisgivet Karl-Johan Johnsson i Randers FC’s mål.

Kronjyderne forsøgte at etablere et større pres, men midtjyderne afviste stærkt. I slutfasen blev Tim Sparv dog skiftet ind for den dobbelte målscorer for at lukke endnu stærkere ned. Men i stedet for blot at forsvare føringen hjem, lukkede ulvene kampen kort efter. Sylvester Igboun flickede en perfekt bold til Jesper Lauridsen, der kom stormende op ad venstresiden. Med et lige så perfekt fladt indlæg fandt han Morten ’Duncan’ Rasmussen, der scorede sit andet sæsonmål – i øvrigt angriberens mål nr. 100 i Superligaen.

I slutfasen blev det ellers flotte FCM-comeback skæmmet af et par tåbelige advarsler samt et rødt kort til Rilwan Hassan, der lod sig provokere og ikke holdt hovedet koldt.

Den kedelige afslutning til trods, så lukkede slutfløjtet ned for en 3-1-sejr til ulvene, der efter tre runder af sæsonen nu atter lægger sig helt til tops.

KAMPFAKTA:
Superligaen, runde 3:
FC Midtjylland - Randers FC

30’ 0-1 Viktor Lundberg
55’ 1-1 Pione Sisto
70’ 2-1 Pione Sisto
85’ 3-1 Morten ’Duncan’ Rasmussen

Advarsler:
8’ Sylvester Igboun, FCM
45’ Mads Agesen, RFC
68’ Mads Fenger, RFC
89’ Viktor Lundberg, RFC
89’ Kristian Bach Bak, FCM
90’ Elmar Bjarnason, RFC

Udvisninger:
90’ Rilwan Hassan, FCM

Holdopstillinger (Udskiftninger): 
FCM: 14 Jakob Haugaard, 7 Jakob Poulsen, 8 Petter Andersson (73’ Rilwan Hassan), 9 Morten 'Duncan' Rasmussen, 15 Jesper Lauridsen, 20 Francis Dickoh (46’ André Rømer), 26 Patrick Banggaard, 27 Pione Sisto (82’ Tim Sparv), 32 Kristian Bach Bak, 43 Izunna Uzochukwu, 44 Sylvester Igboun.
Bænk:
1 Lasse Heinze, 3 Tim Sparv, 10 Tim Janssen, 28 André Rømer, 33 Paul Onuachu, 35 Frederik Møller, 36 Rilwan Hassan.
RFC: 1 Karl-Johan Johnsson, 3 Christian Keller, 4 Johnny Thomsen, 5 Mads Agesen, 7 Elmar Bjarnason, 13 Mads Fenger, 16 Kasper Fisker, 21 Alexander Fischer (87’ Jonas Kamper), 23 Viktor Lundberg, 30 Djiby Fall (81’ Kasper Junker), 33 Adama Tamboura.
Bænk:
6 Jeppe Tverskov, 14 Kasper Junker, 17 Jonas Kamper, 20 Martin Svensson, 22 Jacob Dehn Andersen, 25 Oegmondur Kristinsson, 38 Nicolai Poulsen.

Dommer:
Lars Christoffersen

Tilskuere:
6.937

Kampens FCM-spiller:
Pione Sisto