30.08.2014, 15:59 | Af: Administrator

En tur i rutschebanen del 2

Ni scoringer, en bortvisning og et kontroversielt sejrsmål - bestanddelene i en hæsblæsende kamp mellem FCM U17 og Vejle

FCM U17 fik en elendig start på opgøret mod Vejle, og måtte indkassere to mål i kampens første minutter. Den forhenværende FCM'er Christian Kudsk fik for meget plads uden for feltet, og så sparkede han hjemmeholdet i front.

Knapt var bolden givet op, før den igen lå i nettet bag ved Simon Petersen. Christian Kudsk blev ikke tacklet af, og så endte han med at vippe bolden over FCM-keeperen inde i det lille felt.

En sådan indledning kan ryste de fleste hold, men U17-holdet smøgede ærmerne op, og fik ad den vej tilkæmpet sig et spilovertag. Det gav en stor hovedstødschance til Mathias Nors, der måtte se sit forsøg blive reddet på stregen.

Minuttet efter fik FCM dog åbnet kampen på ny. Nicolai Damkjær blev nedlagt i feltet, og Mikael Anderson reducerede sikkert fra straffesparkspletten.

Det gav yderligere tro på tingene, og fem minutter før halvlegen, kom udligningen så. Igen var det Anderson, der var på spil, da han stemplede et indlæg i mål.

Som anden halvleg skred frem, begyndte kræfterne dog at slippe op for FCM. Ulvene kunne ikke fastholde bolden på egne fødder, i samme grad som i første halvleg. Det gav mere boldbesiddelse til Vejle, der dog havde svært ved at skabe noget, og kampens kvalitet dalede.

Vejle mestrede dog fortsat de giftige omstillinger, og efter en times spil, huggede de til. Efter en bolderobring blev hurtige Andreas Bruhn sendt af sted i dybden, kom fri af en FCM-forsvarer, og sparkede bolden i kassen med et tørt hug, der tog stolpen. Fem minutter efter gentog Vejle processen, og igen kvitterede Bruhn med et næsten identisk mål.

Det lignede kampens afgørelse, men FCM kæmpede indædt videre, og syv minutter før tid kom belønningen. På kampens bedste angreb modtog Victor Torp bolden, blev retvendt og splittede Vejle-forsvaret med aflevering i dybden, som Mikkel Jakobsen tævede i nettet.

Det gav kræfter til slutspurten, og kort efter fik ulvene tilkæmpe sig et frispark en håndfuld meter udenfor feltet. Det tog Mikael Anderson sig af, og med et følt spark skruede han bolden over muren og ind ved nærmeste stolpe.

FCM-spillerne eksploderede af glæde, og netop da indtraf kampens dramatiske højdepunkt.

Anderson havde i sin jubel krydset midterlinjen, og da holdkammeraterne løb hen for at omfavne ham, så Vejle-spillerne deres snit til at give bolden op. Det tillod dommeren, og så sprintede Vejle-spillerne ned og scorede det, der skulle vise sig at blive sejrsmålet.

Ophavsmanden blev straks omringet af vrede FCM-spillere, og da cheftræner Svend Graversen også blandede sig i diskussionen, blev han bortvist fra banen. Vejles scoring stod ved magt, og selvom FCM U17 kom tæt på at udligne, endte rutschebaneturen altså i en bølgedal.

- Jeg kan ikke bedømme om samtlige vores spillere havde krydset midterlinjen, og det tvivler jeg ærligt talt også på, at dommeren nåede. Det var for dårligt af os, ingen tvivl om det, men han skal også have fingerspidsfornemmelse nok til at se, at det ikke var smart, lød det fra en ærgerlig Svend Graversen efter kampen.

Han blev sekunderet af Mikael Anderson, der havde lidt svært ved at glæde sig over sine tre mål efter kampen:

- Det er nok det mest chokerende, jeg har oplevet på en fodboldbane. Jeg gik fra at være banens gladeste mand, til at synes det var helt håbløst. Deres sidste mål var måske ikke ligefrem det, man ville kalde fairplay, men okay, vi laver en fejl, og det må vi tage ved lære af, konstaterede den offensive midtbanespiller efter kampen.

FCM U17 spiller igen den førstkommende lørdag, 6/9, kl. 13.00, hvor Randers gæster Wunderelf Arena i Ikast.

Vejle BK U17 - FC Midtjylland U17 5-4 (2-2)
4' 1-0 Christian Kudsk
5' 2-0 Christian Kudsk
19' 2-1 Mikael Anderson, strf.
33' 2-2 Mikael Anderson
61' 3-2 Sebastian Bruhn
66' 4-2 Sebastian Bruhn
73' 4-3 Mikkel Jakobsen
76' 4-4 Mikael Anderson
77' 5-4 Agon Mucoli

Opstilling: Simon Petersen - Mads Friis, Nicolai Damkjær, Mathias Nors, Sebastian Nielsen (65' Andreas Jespersen) - Mads Olsen (60' Victor Torp), Nikolaj Kirk, Mikael Anderson - Andreas Poulsen, Mads Carlson (50' Mikkel Jakobsen), Mads Vang