08.08.2014, 07:12 | Af: Administrator

Europa League: Her er de mulige modstandere

OPDATERET: Læs alt om de mulige modstandere i Europa League play-off'en. Lodtrækning i dag klokken 13.00 i Nyon.

FC Midtjylland træder som bronzevindere direkte ind i Europa League play-off runden, og UEFA har nu foretaget den første lodtrækning, som har afgjort blandt hvilke seks klubber, ulvenes modstander skal findes blandt.

De seks klubber, som alle er med i bowlen, når der klokken 13.00 trækkes lod i UEFAs hovedkontor i Nyon, er Feyenoord (NED), FC Internazionale Milano (ITA), Real Sociedad de Fútbol (ESP), FC Sheriff (MDA), Panathinaikos FC (GRE) og Club Brugge KV (BEL) .

Nedenfor kan du læse en gennemgang af de seks mulige modstandere, som der skal kæmpes mod den 21. og 28 august. Lodtrækningen finder sted i dag klokken 13.00.

Feyenoord sluttede i sidste sæson som nummer to i den hollandske Æresdivision fire point efter mestrene fra Ajax og med fire point ned til Twente på tredjepladsen. Som nummer to i Holland trådte Feyenoord ind i tredje kvalifikationsrunde til Champions League, ligesom FC København og AaB. Det blev dog også endestationen for Jon Dahl Tomassons tidligere klub, som samlet tabte 5-2 til tyrkiske Besiktas. På hjemmebane blev det til et nederlag på 2-1, mens hollænderne i Tyrkiet blev besejret 3-1 i et opgør, hvor Besiktas Demba Ba scorede hattrick.
Feyenoord har 14 hollandske mesterskaber på samvittigheden - det seneste i 1999, mens hollænderne to gange er streget til tops i netop i Europa League. Det er sket i 1974 og 2002, hvor den tidligere dansk landsholdsanfører var på holdet.
Største profiler: Tonny Trinidade de Vilhena, Jean-Paul Boetius, Terence Kongolo

Spanske Real Sociedad, der fra 2006 til 2008 havde danske Morten Skoubo i truppen, spillede sig i sidste sæson ind på en syvendeplads i Premera Division med samme antal point som Villareal på sjettepladsen. Klubben har hjemme i den spanske kystby San Sebastian, som blot ligger 20 kilometer fra den franske grænse, og som i 2016 er udnævnt til europæisk kulturhovedstad.

Fodboldklubben blev grundlagt i 1909, og holder til på Stadion Anoeta, der blev indviet i 1993 og har plads til mere end 32.000 siddende tilskuere. Den mere end 100 år gamle klub er to gange løbet med det spanske mesterskab. Det skete to år i træk i sæsonerne 80/81 og 81/82, mens holdets bedste placering i nyere tid er en andenplads i sæsonen 02/03 blot to point efter giganterne fra Real Madrid. I 2007 måtte holdet dog en tur ned i den næstebedste spanske række, men efter fire år uden for det fine selskab var holdet i sæsonen 10/11 tilbage og sluttede som nummer 15 i oprykningssæsonen.
Største profiler: 
Xabi Prieto, Carlos Vela, Chory Castro

Club Brugge har allerede i denne sæson mødt et dansk mandskab nemlig Brøndby, som de over to kampe sendte ud af tredjekvalifikationsrunde til Europa League med en sejr på 3-0 på hjemmebane og en 2-0-sejr i Brøndby. Belgierne sluttede sidste sæson som nummer to i den bedste belgiske række efter Standard Liege, og er ligesom FC Midtjylland gået i gang med den nye sæson, hvor holdet er kommet godt fra land med to sejre i de første to kampe.

Club Brugge havde fra 2006 til 2008 FC Midtjyllands assistenttræner Brian Priske i truppen, og den tidligere højre back står noteret for 64 kampe for klubben. I dag har klubben også dansk islæt, da Jesper Jørgensen og Jim Larsen spiller i klubben. At Brugge er en topklub i Belgien viser deres bedrifter tydeligt. 15 gange har klubben vundet det belgiske mesterskab - det seneste kom i hus i 2005 - mens det er blevet til 20 andenpladser. 10 gange er den belgiske pokalturnering vundet, mens holdet også har lavet flere flotte europæiske resultater - det største en finaleplads i Europa Cuppen i sæsonen 78/79.
Største profiler: Timmy Simons, Jesper Jørgensen, Fernando, Victor Vásques

Det italienske storhold Internationale FC, som har vundet den fornemmeste klubturnering Champions League/Europa Cuppen tre gange, har i de senere år haft det svært i den italienske liga, hvor Napoli, Roma og især Juventus har været for stærke. 
Inter er dog stadig et klassemandskab, og især hjemme på Stadio Giuseppe Meazza, også kendt som San Sio, vil de fleste hold i Europa have det svært. Klubben har tidligere haft spillere som Löthar Matthäus, Zlatan Ibrahimovic og den brasilianske superstjerne Ronaldo på lønningslisten, så det er en klub med store forventninger. 
Inter FC sluttede i sidste sæson på en skuffende 5. plads i den Italienske Serie A. 
Største profiler: Nemanja Vidic, Mateo Kovacic, Fredy Guarín.
 
Panathinaikos er en klub med en flot historie. Athenklubben har hele 26 græske mesterskaber på CV’et, og tilbage i 1971 opnåede man også en plads i Europa Cuppens finale, hvor man dog tabte til den Hollandske storklub Ajax Amsterdam. 
I de seneste tre sæsoner er ærkerivalerne fra Olympiakos dog løbet med mesterskabet, og Panathiaikos skuffede fælt i sidste sæson, da man sluttede på en fjerde plads. 
klubben er kendt for, at have et stor og aktiv fanskare, og Apostolos Nikolaidis Stadium, hvor klubben spiller deres hjemmekampe, er bestemt ikke et let sted at spille, og kan hurtigt udvikle sig til en heksekedel. 
Største profiler: Marcus Berg, Daniel Pranjic, Mladen Petric.

De moldoviske mestre fra FC Sheriff tabte knebent i Champions League kvalifikationen til Slovan Bratislava. Holdet er et nyere storhold i Moldova, og vandt deres første mesterskab i 2001. Derefter vandt de til gengæld også i alt 10 gange i træk, og slog deres position fast. 
FC Sheriff vil for mange være det mest ukendte hold, som Ulvene kan trække, men det er et hold der ikke må undervurderes. 
På stadionkapacitet ligner moldoverne FC Midtjylland, så på dette parameter vil forskellen ikke være så stor. Til gengæld har Sheriff tradition for at skifte manager en smule oftere end FC Midtjylland. Man har således haft syv forskellige managers i løbet af de sidste godt tre år. 
Største profiler: Serghei Pascenco, Tiago Galvao.