14.08.2014, 06:55 | Af: Administrator

Færøsk angriber scorer kontrakt

Jákup Thomsen kom for et år siden til Danmark. Nu har den tidligere HB Torshavn-angriber sikret sig en kontrakt på Akademiet.

Det lå ikke ligefrem i kortene, at Jákup Thomsen skulle blive en mere end habil fodboldspiller, da han som barn legede i hjemmet på Færøerne. Dengang var han nemlig ikke særlig interesseret i legen med bolden, men det ændrede sig, da han begyndte i første klasse.

- En af mine venner spillede fodbold, og så skulle jeg også prøve det. Så jeg kom med til træning, og det kunne jeg godt lide, fortæller Jákup Thomsen om begyndelsen på sin fodboldhistorie, som der nu skrives et nyt kapital i, efter at han har sat sin signatur på en akademikontrakt med FC Midtjylland.

- Det er en drøm, der er gået i opfyldelse. Det er det, man har kæmpet for allerede fra de mindste ungdomsrækker.  Lige siden, jeg kom, har det været målet at få en kontrakt, og det er nu gået i opfyldelse, siger en glad Jákup Thomsen, der peger på sin stærke vilje som årsagen til, at det er lykkes at spille sig til en kontrakt.

- Jeg sætter altid viljen først. Med vilje kommer du længst, lyder det fra angriberen, der som andenårs U17-spiller rykkede han til Danmark og FC Midtjylland, og efter et år på ISI nu altså har spillet sig til en akademikontrakt.

- Det har været en kæmpe fornøjelse at træne og spille her. Træningen og omgivelserne er bedre her end på Færøerne, fortæller angriberen, som også fremhæver det stærke fællesskab, han oplevede på ISI i sit første år i Danmark.

Han var aldrig i tvivl om at tage springet til Danmark, da muligheden bød sig.

- Jeg tænkte bare, at jeg skulle af sted, da jeg hørte om interessen. FC Midtjylland viste interesse for mig, og jeg kunne godt tænke mig at prøve det. FCM er en af de største klubber i Danmark, siger Thomsen, der kendte lidt til klubben, inden han satte sig i flyveren mod det midtjyske.

I dag er han en del af ulvenes U19-trup, men han håber, at talentet rækker til en plads i superligatruppen på sigt.

- I første omgang er min drøm at nå op som superligaspiller og derfra måske at komme videre. Drømmen er at blive professionel fodboldspiller og spille i Superligaen, fortæller færingen, der skiftede til FC Midtjylland fra HB Torshavn - den største klub på Færøerne - som han var med til at vinde den færøske pokalturneringen med.

-  Jeg spillede pokalfinale som U14-spiller på Færøerne. Vi var kæmpe underdogs, men vi vandt alligevel 4-1, og jeg scorede det første mål. Det var en stor oplevelser, husker Thomsen.

På Akademiet er akademichef Flemming Broe glad for at have lavet en aftale med Jákup Thomsen.

- Jákup er en atypisk angriber, der kan bruges både på kanten og i boksen. Han vil give alt for at score mål, og han har en god fornemmelse for at være de rigtige steder i feltet. Han er en rigtig interessant type og anderledes end de angriber, vi i forvejen råder over, siger Flemming Broe.

Også Thomsens træner fra U17-tiden ser spændende perspektiver i angriberen med det store fighterhjerte.

- Jákup er en anden type angriber end mange af dem, vi har. Han er en mere uortodoks boksspiller, der vil slå ihjel for at score mål. Han har flyttet sig langt i den periode, han har været her. Han skal stadig lægge noget på, men han er inde i en god udvikling og har et stærkt killerinstinkt - det er hans helt store styrke, siger U17-træner Søren Bjerg.