12.08.2014, 17:25 | Af: Administrator

FC Midtjylland forlænger med Banggaard

Forsvarstalentet har sat sin signatur på en kontraktforlængelse, som løber frem til sommeren 2018.

I søndags scorede han sit første mål for FC Midtjylland, og nu har Patrick Banggaard så også scoret sig en ny kontrakt. Om der er sammenhæng mellem de to ting er nok tvivlsomt, men faktum er, at FC Midtjylland nu har papir på forsvarstalentet indtil sommeren 2018.

Den 20-årige forsvarsspiller fik ellers tæt på den værst tænkelige start i klubben, da han kort efter ankomsten i januar 2013 blev ramt af kyssesyge på holdets træningslejr i Portugal, hvor han ellers var parat til at vise sig frem for trænere og medspillere.

- Det var en svær start for ham. Han kom som ungdomsspiller og blev ramt af kyssesyge, men det viser, hvad han er bygget af, at han kom tilbage. Og efter kort tid i klubben fik han chancen på førsteholdet, og siden har han spillet fast, siger sportsdirektør Claus Steinlein.

- Han er en af de få unge spillere, som ikke har haft de store downperioder. Han har været meget stabil og har hele tiden udviklet sig, og han har virkelig fortjent at få en ny kontrakt, siger Steinlein.

For Banggaard selv var det en let beslutning at sætte sin signatur på en kontraktforlængelse.

- Det var ikke et svært valg at forlænge kontrakten. Siden jeg kom, har det hele fungeret godt. Vi træner på et højt niveau, og jeg er glad for at være i klubben, siger Patrick Banggaard.

Han fik debut mod AaB i 29. spillerunde i sæsonen 12/13. Siden spillede han fra start i sæsonens sidste fire kampe. Og da den nye sæson blev skudt i gang, var den igen med Banggaard i ulvenes midterforsvar.

- Det gik lige pludseligt stærk. Jeg gik fra at spille U19 til at træne fuldtid med superligatruppen og spille stort set alle kampene. Selvfølgelig havde jeg håbet og drømt om det, men at det gik så stærkt, havde jeg måske ikke forestillet mig.

Men stærkt gik det, og siden er det blevet til 41 kampe for FC Midtjylland. Og nu altså også med en enkelt scoring til følge.

- Mit mål er at beholde en fast plads på superligamandskabet, og så vil jeg gerne begynde at tage mere ansvar og få større betydning for holdet, siger Banggaard, der har spillet på samtlige danske ungdomslandshold.

To gange har han fået spilletid på U21-landholdet. Det skete senest tilbage i maj måned, da han blev skiftet ind i venskabskampen mod Schweiz. Og optrædener i rødt og hvidt må der gerne komme mange flere af, hvis det står til forsvarsspilleren, der håber at kunne blive en fast del af den danske U21-trup.

- Selvfølgelig håber jeg at komme endnu mere med ind omkring landsholdet. Jeg har været lidt inde og ude af det, men jeg vil rigtig gerne ind og bide mig fast i truppen, siger Patrick Banggaard, der i alt er noteret for 37 ungdomslandskampe.