28.08.2014, 20:00 | Af: Administrator

FCM pressede Panathinaikos

Midtjyderne jagtede miraklet med fuld power, men trods overtag sluttede det 1-2 på MCH Arena. Grækerne går videre med samlet 6-2.

Torsdag aften jagtede FC Midtjylland det ultimative mirakel for at nå Europa Leagues gruppespil for første gang i klubbens historie. I Athen havde Hedens Drenge skabt et mere end elendigt udgangspunkt for sig selv, da holdet tabte 4-1 efter ellers at være kommet i front.

Men selv om et 3-0-resultat i returkampen for mange virkede fuldstændig utopisk, så kan man ikke klandre de midtjyske drenge for ikke at jagte miraklet fra kampens åbning. FCM-spillerne åbnede aggressivt, med speed, løb de ekstra meter for hinanden og satte sig igennem over for et græsk forsvar, der blot stod og blokerede og sparkede væk.

I kampens første ti minutter var de græske gæster presset fuldstændigt i bund, og med lidt mere held og den sidste skarphed havde FC Midtjylland været foran med to i denne periode.

Panathinaikos’ første skud i kampen blev noteret i det 21. minut, da et par fejl sendte Abdul Ajagun igennem. Dog blev den nigerianske hurtigløber afvist af en stærk parade fra Jakob Haugaard.

I et lidt lavere tempo fortsatte FCM’erne fortsat med at dominere indtil pausen, men holdene gik i omklædningsrummet med 0-0 på tavlen.

Midtjyderne var ramt af skader til både Morten ’Duncan’ Rasmussen og Tim Janssen, hvilket havde givet Marco Larsen pladsen som spidsangriber. I pausen blev han udskiftet til fordel for Paul Onuachu, der flere gange viste fine prøver på sin evne til at vinde dueller og sin gode omgang med bolden.

Igen kom midtjyderne stærkt ud, og det trak op til den forløsende scoring til 1-0, der kunne åbne for miraklet. Men i stedet for at falde bag den græske keeper, så faldt kampens første scoring bag Jakob Haugaard. FCM’s sidste skanse var chanceløs på det frispark, som Nano krøllede ind over muren med venstrebenet. Ufortjent findes ikke i fodbold, siger nogle – men det var blot grækernes tredje forsøg i kampen.

Hjemmeholdet fortsatte ufortrødent. Det var ikke længere et mirakuløst avancement, man jagtede. Men det var tydeligt på attituden hos samtlige lillaklædte spillere, at publikum på MCH Arena skulle have en oplevelse at gå hjem på. Blandt lyspunkterne var André Rømer, der i fraværet af både en skadet Kristian Bach Bak og en karantæneramt Erik Sviatchenko spillede pladsen som højre back, og han bidrog med rolig boldomgang, aggressivitet og masser af offensivt engagement.

Flere gange var det lige ved og næsten. Pione Sisto fik et frisparksforsøg reddet op på overliggeren, og kort efter måtte Stefanos Kotsolis parere endnu et frispark fra FCM’s hurtige kantspiller. Også Patrick Banggaard var tæt på, da hans hovedstød blev reddet helt inde på mållinjen. Med små tyve minutter igen lykkedes det så endelig at få bolden i nettet, da Sylvester Igboun udlignede til 1-1 på et straffespark begået på Rilwan Hassan.

Men kort var glæden, for blot få sekunders effektiv spilletid senere havde Viktor Klonaridis passeret Jakob Haugaard på en afslutning, den unge målmand nok burde have nappet.

Det tog dog intet fra stemningen, for publikum på MCH Arena, særligt de mest inkarnerede på Unibet-tribunen, skabte en fantastisk stemning og dannede en mere end værdig ramme om et opgør i Europa League. Gennem hele opgøret var det tydeligt at mærke, at indstillingen og viljen nåede fra banen og ud på lægterne.

I overtiden kunne det være blevet en tand sjovere for de mange fans at lægge sig hjem under dynen. Sylvester Igboun kom alene med grækernes målvogter, Kotsolis, men han nåede stærkt ud og blokerede nigerianerens afslutning. Det sluttede derfor 1-2 i Herning, hvor FC Midtjylland dog kan tage fra returopgøret med en kæmpe spillemæssig oprejsning.

Søndag kl. 15:00 gælder det Esbjerg på MCH Arena.

Europa League playoff:
FC Midtjylland – Panathinaikos FC
1-2 (0-0)
55' 0-1 Nano
73’ 1-1 Sylvester Igboun (st)
74’ 1-2 Viktor Klonaridis

Advarsler:
35’ Tassos Lagos, PFC
54’ Jakob Poulsen, FCM
63’ Nano, PFC
73’ Gordon Schildenfeld, PFC

Holdopstillinger (Udskiftninger):
FCM: 14 Jakob Haugaard, 3 Tim Sparv (77’ Izunna Uzochukwu), 6 Jim Larsen, 7 Jakob Poulsen, 8 Petter Andersson (59’ Sylvester Igboun), 15 Jesper Lauridsen, 19 Marco Larsen (46’ Paul Onuachu), 26 Patrick Banggaard, 27 Pione Sisto 28 André Rømer, 36 Rilwan Hassan.
Bænk: 1 Lasse Heinze, 3 Tim Sparv, 20 Francis Dickoh, 33 Paul Onuachu, 35 Frederik Møller, 40 Musefiu Ashiru, 43 Izunna Uzochukwu, 44 Sylvester Igboun.

PFC: 1 Stefanos Kotsolis, 6 David Mendes (80’ Christos Donis), 8 Tassos Lagos (60' Ouasim Bouy), 10 Zeca, 14 Abdul Ajagun, 19 Nikos Karelis (66’ Viktor Klonaridis), 21 Nano, 23 Gordon Schildenfeld, 24 Spyros Risvanis, 31 Christos Bourbos, 32 Daniel Pranjic.
Bænk: 15 Luke Steele, 2 Panagiotis Spyropoulos, 4 Giorgos Koutroumpis, 7 Viktor Klonaridis, 18 Christos Donis, 22 Ouasim Bouy, 26 Thanasis Dinas.

Dommer:
Danny Desmond Makkelie (Holland)

Tilskuere:
6.039 på MCH Arena