09.08.2014, 16:11 | Af: Administrator

Lærerigt nederlag til U17 i premieren

Et U17-mandskab med mange debutanter tabte til et mere sammenspillet AaB-hold

Det var et mere end almindeligt grønt FCM-mandskab der løb ind på banen på AaB's anlæg på Hornevej lørdag eftermiddag.

Simon Petersen fik sin første start i FCM-målet i stedet for fingerskadede Oliver Ottesen, og hele bagkæden bestod ligeledes af debutanter, hvis man ser bort fra Nicolai Damkjær, der nåede at få et par kampe under bæltet i sidste sæson.

På midtbanen var der ilddåb til Mikkel Jakobsen og Mads Carlson, der dog kunne støtte sig op ad et par lidt mere garvede kræfter i form af anfører Nikolaj Kirk og Mikael Anderson.

Sådan er vilkårene dog for u-holdene, og situationen var sikkert ikke så meget anderledes hos de aalborgensiske værter. Især i første halvleg var det dog tydeligt, at AaB-mandskabet var mere sammentømret end ulvene, og de havde en klar overvægt i spil og chancer.

Det var derfor helt fortjent, at de bragte sig foran midt i første halvleg. Simon Petersen fik fistet en afslutning op på overliggeren, men riposten faldt lige ned for fødderne af en AaB'er, der nemt kunne bringe sit hold foran.

Ti minutter senere førte et boldtab på AaB's banehalvdel til en omstilling, som en af de bolchestribede sparkede i nettet fra kanten af feltet. På dette tidspunkt af kampen var ulvene ilde ude, og AaB'erne svirrede om FCM-målet som hvepse om en sukkermad.

To minutter før halvlegsfløjtet fik Simon Petersen og Nicolai Damkjær i fællesskab lukket ned for en AaB-friløber, og i overtiden måtte ulvene tage overliggeren i brug for at afværge 3-0 målet.

Bedre takter efter pausen
FCM U17 kom langt bedre ud til anden halvleg, og jagtede nu den reducering, der kunne bringe dem tilbage i opgøret. Trods gode muligheder til Anderson, Kirk og Olsen udeblev målet dog, og i stedet lukkede AaB opgøret. Simon Petersen fik kastet sig ned i et hårdt skud, men kunne ikke holde riposten, og så tacklede en AaB'er bolden den sidste meter ind over stregen.

På det tidspunkt stod regnen ned i tove fra en cementgrå himmel, og der var ikke noget at sige til, hvis stemningen var lidt mistrøstig på FCM-holdet. Indskiftede Mads Olsen sørgede dog for at hæve humøret en tak, da han afsluttede et velkomponeret FCM-angreb med at reducere til 3-1.

I kampens sidste ti minutter gik ulvene helhjertet efter yderligere en reducering, men AaB red stormen af, og var tæt på at score til 4-1, da de kort før tid igen afsluttede på overliggeren.

- Det er nådigt sluppet, at vi kun er bagud med 2-0 ved pausen. Vi taber næsten alle dueller i første halvleg, og det kommer til at virke som om, vi spiller med tre "10'ere" og ingen defensiv midtbane. Det får vi rettet i pausen, og så er det lidt ærgerligt, at vi ikke får reduceret i vores gode periode i anden halvleg, fortalte Svend Graversen, der dog er fortrøstningsfuld for de kommende kampe for U17-holdet.

- I dag møder vi et hold, der er længere fremme end, vi selv er pt. Vi har seks-syv debutanter eller næsten-debutanter på holdkortet i dag, og det er kun Nikolaj Kirk og Mikael Anderson, der spillede fast i sidste sæson. Begge gør det rigtig godt, men det er for spinkelt et fundament til en svær udekamp som denne, konstaterede FCM-træneren

Allerede om en uge er der ny erfaring at hente for de ny U17-spillere. Hjemme på Wunderelf Arena møder de AGF, der indledte sæsonen med en 2-0 sejr over HB Køge. Der er kampstart lørdag den 16/8 kl. 13.00.
 

AaB U17 - FC Midtjylland U17 3-1 (2-0)
19' 1-0 Mads Stefansen, AaB
30' 2-0 Nicolaj Pedersen, AaB
57' 3-0 Nicolaj Pedersen, AaB
70' 3-1 Mads Olsen

Opstilling: Simon Petersen - Sebastian Nielsen, Mathias Nors, Nicolai Damkjær, Andreas Jespersen - Mikkel Jakobsen (41' Sebastian Hairing Lodahl), Nikolaj Kirk, Mikael Anderson - Mads Carlson (41' Mads Olsen), Mads Vang (60' Andreas Poulsen), Mads Friis

Billede: JPS Photo 2014