31.08.2014, 14:58 | Af: Administrator

Larsen og Larsen nedlagde Esbjerg

To gange Larsen, med fornavnene Jim og Marco, scorede henholdsvis et tidligt og et sent mål i en hårdt spillet kamp. FCM vandt 2-0.

Oven på en fantastisk indsats i torsdagens Europa League playoff-kamp mod Panathinaikos, hvor FC Midtjylland i perioder nedspillede det græske storhold, skulle midtjyderne mod Esbjerg fB forsøge at følge op på den spillemæssige succes i Superliga-sæsonens sjette spillerunde. Samtidig jagtede holdet sit første clean sheet i sæsonen.

For FCM startede Paul Onuachu inde for første gang, mens Jim Larsen endnu engang var foretrukket i bagkæden. Her fik også André Rømer genvalg som højre back.

Nyt luftvåben
Esbjergenserne, der fortsat havde sæsonens første sejr til gode, kom aggressivt ud til de første minutter, hvilket hjemmeholdet ikke helt kunne matche i begyndelsen. Til gengæld viste FCM’erne sig op til flere gange overlegne på standardsituationer, og netop en sådan skulle også bringe kampens første scoring. Jim Larsen kom højst ved bagerste stang og pandede kraftfuldt sin første scoring for sin nye klub i nettet.

Kort efter var næsten samme opskrift ved at lykkes. Jim Larsen vandt duellen i bagrummet men headede i stedet bolden ned for fødderne af Tim Sparv. Den høje finne fik et urent træf med venstrefoden, så bolden tog græsset og sprang op. Umiddelbart en næsten umulig bold for Martin Dúbravka i Esbjerg-målet, men slovakken fik pareret med en stærk refleksredning.

Muligheder for 2-0
Også Sylvester Igboun kom til en god mulighed, da han headede et hjørnespark over mål. Kort efter var Paul Onuachu ikke langt fra, da han først skudfintede tre gange og sendte bolden snert forbi.

Skadet anfører
FCM-dominansen fortsatte, men midtjyderne fik ikke omsat overtaget i scoringer, og derfor måtte man gå til pause med 1-0. Til gengæld måtte man også gå til pause uden Jakob Poulsen, der blev offer for en hårdt spillet halvleg og måtte udskiftes med Izunna Uzochukwu i første halvlegs overtid. Nigerianeren overtog Poulsens anførerbind.

Snydt
Anden halvleg blev sat i gang af et tordendrøn fra Jonas Knudsen, der tog stolpen, før kampens klart mest kontroversielle situation indtraf. Sylvester Igboun var igennem over for Eddi Gomes, mens Martin Dúbravka kom stormende ud. Slovakken tog tilsyneladende med hænder uden for sit felt, og ’Sly’ stødte sammen med ham i sin kamp for bolden, men Mads-Kristoffer Kristoffersen valgte at give nigerianeren gult kort i situationen. Samtidig kostede det midtjyderne muligheden for en scoring til 2-0, da Rilwan Hassan kom stormende op til Igboun og kunne have lagt den løse bold i rusen.

Missede chancer
Sly skulle selv få mulighed for at revanchere sig på en ny friløber, men han ventede for længe med sin afslutning og blev indhentet af de tilbagestormende EfB’ere. Pione Sisto måtte også græmme sig, da han kort efter sparkede Sylvester Igboun og Rilwan Hassans fine forarbejde over mål.

Indskiftere med succes
FC Midtjylland var spilstyrende, men de tre point truede konstant med at blive til ét, hvis ikke ulvene fik lukket til 2-0. Hele tiden lurede de lynhurtige vestjyder på at fange hjemmeholdet i en omstilling. Derfor var det forløsende, da indskiftede Frederik Møller kort før tid fandt ligeledes indskiftede Marco Larsen til 2-0. Den tidligere angriber fandt det helt rigtige rum inde i det lille felt, hvor han fortjent lukkede kampen.


(Billedet: Jim Larsen vinder en luftduel mod Martin Pusic. Foto: Kaj B. Kristensen, FOTOØJET.dk)

 

KAMPFAKTA:
Superligaen, runde 6: FC Midtjylland - Esbjerg fB

12' 1-0 Jim Larsen
87’ 2-0 Marco Larsen

Advarsler:
28' Hans Henrik Andreasen, EfB
37’ Paul Onuachu, FCM
45’+ Pione Sisto, FCM
61’ Eddi Gomes, EfB
74’ Sylvester Igboun, FCM
86’ Jesper Rasmussen, EfB
90’+ Jakob Ankersen, EfB

Holdopstillinger (Udskiftninger):
FCM: 14 Jakob Haugaard, 6 Jim Larsen, 7 Jakob Poulsen (45’+ Izunna Uzochukwu), 15 Jesper Lauridsen, 26 Patrick Banggaard, 27 Pione Sisto, 28 André Rømer, 33 Paul Onuachu (63’ Marco Larsen), 36 Rilwan Hassan (82’ Frederik Møller), 44 Sylvester Igboun.
Bænk: 1 Lasse Heinze, 18 Erik Sviatchenko, 19 Marco Larsen, 20 Francis Dickoh, 35 Frederik Møller, 40 Musefiu Ashiru, Izunna Uzochukwu.

EfB: 30 Martin Dúbravka, 2 Michael Jakobsen, 4 Eddi Gomes, 8 Jeppe Andersen (73’ Lasse Rise), 15 Ryan Johnson Laursen, 17 Casper Nielsen (46’ Robin Söder), 19 Jakob Ankersen, 20 Hans Henrik Andreasen (82’ Jesper Rasmussen), 22 Mohammed Fellah, 23 Jonas Knudsen, 32 Martin Pusic.
Bænk: 27 Robin Söder, 3 Daniel Stenderup, 5 Martin Bergvold, 11 Lasse Rise, 16 Jeppe Højbjerg, 31 Jesper Rasmussen, 33 Jens Berthel Askou.

Dommer:
Mads-Kristoffer Kristoffersen

Tilskuere:
6.571

Kampens FCM-spiller:
Jim Larsen