12.08.2014, 19:52 | Af: Administrator

Offensiv back får kontrakt

Anders Hagelskjær har gjort det så overbevisende på venstre back, at han har spillet sig til en akademikontrakt.

Han havde svoret, at han aldrig skulle være forsvarsspiller, og som angriber, kantspiller og offensiv midtbanespiller i ungdomsårene lå det da heller ikke i kortene, at Anders Hagelskjær skulle få sit akademigennembrud på venstre back.

- Men det har været lærerigt, og jeg er glad for, at jeg er det nu, siger Anders Hagelskjær, der satte sin signatur på sin første akademikontrakt, selv om han de seneste to år har spillet for ulvenes U17-hold.

Et mål har været for øje, mens han har knoklet på træningsbanerne i Ikast. En akademikontrakt.

- Lige siden, jeg begyndte på Akademiet, har det hele tiden været det, jeg sigtede efter. Det er stort for mig at opnå en kontrakt, siger Hagelskjær.

- Det giver en anerkendelse af det stykke arbejde, man har lavet. Det er en befrielse, når man har arbejdet for det i to år. Jeg træner hårdt hver dag og gør mit bedst. Og at lykkes med sit mål nu gør en både stolt og glad, siger venstre backen.

Han var aldrig i tvivl om, at Akademiet var det rigtige for ham, da han fik muligheden.

- Jeg følte, at det var her, jeg havde de bedste muligheder for at udvikle som fodboldspiller. Jeg har altid syntes, at FC Midtjylland er den bedste klub i ungdomsfodbold, siger Anders Hagelskjær.

Men faktisk var det slet ikke sikkert, at det  var inden for kridtstregerne, at talentet skulle udfoldes. For Hagelskjær har prøvet kræfter med både håndbold, badminton, svømning og masser af gymnastik.

- Valget stod mellem fodbold og gymnastik, men det var fodbolden, som trak det længste strå. I sidste ende interesserer jeg mig bare mere for fodbold end gymnastik, konstaterer Hagelskjær.

Så nu er drømmen at slå igennem på grønsværen og se, hvad det kan drives det til.

- Drømmen er først og fremmest at få en seniorkontrakt i FC Midtjylland og senere at komme til udlandet og prøve mig selv af der, siger Hagelskjær, der allerede har haft store oplevelser med fodbolden.

- De største oplevelser har været vores guld med U17-holdet i sidste sæson og vores tur til Italien, hvor vi blev nummer to efter en finale mod et brasiliansk hold, siger forsvarsspilleren, der oprindeligt er fra Egebjerg på Fyn, men flyttede til Kjellerup som seks-årig.

Skal man tro Hagelskjærs tidligere træner på U17-holdet, så kan der da også vente flere store oplevelser for venstre backen på fodboldbanen.

- Anders har flyttet sig langt det sidste år. Han er gået fra at være en kreativ offensivspiller til at være en venstre back med gode færdigheder fremadrettet og en fantastisk venstre fod, som han har vist ved flere lejligheder. Han er teknisk velfunderet og god i små rum. Han har flyttet sig i en mod en defensivt, men han kan stadig flytte sig defensivt, men han er inde i en god proces, siger Søren Bjerg.

Også akademichef Flemming Broe er begejstret for Anders Hagelskjærs udvikling.

- Han har udviklet sig til at blive en dygtig venstre back med et højt teknisk niveau. Han er stærk på standardsituationer, hvor han slår gode indlæg med stor kvalitet. Det er fuldt fortjent, at han får en akademikontakt. Han har kæmpet for det og vist stor tålmodighed og vilje til at opnå sit mål, siger akademichefen.

Anders Hagelskjær spillede hele kampen i U19-holdets premieresejr over AaB, hvor venstre backen stod bag assistenten til det sidste mål i 4-0-sejren over AaB.