07.08.2014, 08:21 | Af: Administrator

Pokalfighter skriver kontrakt med Akademiet

Den spilintelligente midtbanespiller Victor Torp, der kommer fra samarbejdsklubben Lemvig GF, er ny mand på Akademiet.

Hvis ikke han fik en bold at lege med, da han tjekkede ind i børnehaven om morgenen, blev han sur. I dag er børnehaven skiftet ud med FC Midtjyllands fodboldakademi, men bolden er stadig lige så vigtig for den 15-årige knægt.

For hvis man vil nå målet om at blive solgt til udlandet - allerhelst Manchester United, som er yndlingsklubben - så kræver det hårdt arbejde. Derfor var Victor Torp heller ikke sen til at sætte sin autograf på akademiaftalen, da han fik muligheden.

- Jeg har aldrig været i tvivl om, at jeg gerne ville på Akademiet, så da FCM tilbød mig kontrakt, var jeg ikke i tvivl. Siden jeg kom på U13-talentholdet, har jeg drømt om at komme på Akademiet. Jeg havde hørt meget godt om Akademiet og set tv-programmer om det, og jeg synes bare, det så fedt ud, siger Victor Torp.

Han har nu været i gang et par uger, og efter at sommerferiens sløvhed blev rystet ud af kroppen, har Akademiet levet op til forventningerne.

- Det er super fedt at komme i gang. Det er dejligt, at man bor her. Inden jeg begyndte på Akademiet, har jeg haft halvanden times transport til træning, og her er der kun fem minutter, og der er god mulighed for selvtræning, så det er fantastisk godt, siger Torp.

Han kom til FC Midtjylland som U13-spiller, hvor han spillede på talentholdet, og blev siden en del af ulvenes U14- og U15-hold. Han var sammen med U15-holdet med til at vinde pokalturneringen, og i finalen blev Torp hædret som pokalfighter.

Inden turen gik til FC Midtjylland, var det Lemvig GF-trøjen, der blev trukket over hovedet, når der skulle spilles fodbold.

- Min far og Karsten Kragelund, som er mine barndomstrænere i Lemvig, har selvfølgelig haft stor indflydelse på min fodboldudvikling. Det samme har alle de trænere, jeg har haft i FC Midtjylland. Jesper Sigen, som trænede mig som U14-spiller, og Anders Nim, der trænede mig som U15-spiller. De har hele tiden støttet mig. Selv om jeg har været inde i en dårlig periode, har de troet på mig, siger Victor Torp.

Den spilintelligente Lemvig-knægt befinder sig bedst på den centrale midtbane, hvor hans styrker kommer bedst til udtryk.

- Jeg er god til at vende med bolden og spille den fra hurtigt. Min pasningskvalitet, vendinger og mit blik for spillet er nogle af mine stærkeste sider, siger Torp, der drømmer om, at talentet en dag kan bringe ham til favoritholdet Manchester United.

- Jeg har altid holdt med Manchester United, så det er selvfølgelig en drøm at komme til at spille der. Ellers er det bare at komme til udlandet og få debut på A-landsholdet. På kortere sigt vil jeg gerne spille nogle ungdomslandskampe og få U17 Liga-debut i denne sæson, siger Torp.

Og med den dedikation, som Victor Torp, der kommer fra samarbejdsklubben Lemvig GF, besidder, venter der måske også noget stort for den vestjyske knægt.

- Han er en meget dedikeret spiller. Det har han vist over en to-årig periode ved at stå op hver morgen i Lemvig og køre til Herning med offentlig transport fem dage i ugen med en transporttid på mere end to timer, siger hans tidligere U15-træner Anders Nim, der beskriver Torps fodboldkvaliteter således:

- Han er en teknisk dygtig spiller. Han er god på sine førsteberøringer, sine halvliggende vristspark og sine pasninger. Han er spilintelligent med en god evne til at forudse spillet. Han er godt til at orientere sig, og så har han et godt blik for spillet. Men hans dedikation er hans allerstørste force, siger U15-træneren.

Nogenlunde samme melding lyder fra akademichef Flemming Broe.

- Victor er en teknisk rigtig dygtig fodboldspiller. Han har stor kvalitet i sine pasninger og vendinger. Han er en taktisk stærk spiller med en stor spilintelligens, der er god til at iscenesætte sine medspillere, siger Flemming Broe.