19.08.2014, 19:29 | Af: Administrator

Riddersholm: Godt udgangspunkt kræver toppræstation

Et stærkt midtjyske kollektiv krydret med individuel kvalitet skal sikre et godt udgangspunkt i det første af to opgør mod Panathinaikos.

FC Midtjylland sætter onsdag morgen kursen mod Athen, hvor den græske storklub Panathinaikos er modstanderen torsdag aften. Over to opgør skal det afgøres, hvem der sikrer sig billetten til gruppespillet i Europa League.

- Det vil være en stor milepæl for klubben, og det vil sætte FC Midtjylland på det europæiske landkort, hvis vi kvalificerer os. Skal vi lykkes med det, ved vi, at det kræver en toppræstation i begge kampe, siger cheftræner Glen Riddersholm.

- Vi skal have respekt for Panathinaikos, men vi går kun videre, hvis vi spiller vores eget spil med de få indrømmelser, der taktisk vil være, når det afgøres over to kampe. Det gælder for os om at skabe et godt udgangspunkt i Grækenland, så vi forhåbentligt kan gøre det færdigt hjemme på MCH Arena.

Aggressive grækere
Panathinaikos røg i kvalifikationen til Champions League ud til Standard Liege med et samlet nederlag på 2-0. Det skete på trods af, at grækerne var det mest dominerende hold i de to opgør, hvilket statistikken da også tydeligt viste. Grækerne sendte hele 40 afslutninger af sted mod det belgiske mål - heraf 12 inden for målrammen og fire på stolpen - mod Standard Lieges 16 afslutninger.

- Panathinaikos presser på et individuelt og kollektivt niveau, som vi ikke tidligere har mødt i Superligaen. De har en enorm power og spiller en aggressiv form for fodbold, hvor de løber mange meter og mange høj-intense løb. De presser og forsøger at stresse modstanderen i mange faser. De er hurtige og stærke på omstillinger og har stor individuel kvalitet, siger Glen Riddersholm.

Alligevel ser han midtjyske muligheder mod Panathinaikos.

- Vi føler, vi har en mulighed, hvis vi rammer vores topniveau. Vi har kollektiv substans og individuel kvalitet, og det skal hjælpe os på vej. Vi går til kampene med selvtillid og en tro på os selv, som er skabt  gennem en god start på Superligaen. Vi glæder os til at spille de her kampe, og udover det pres, vi lægger på os selv, kan vi gå forholdsvis frigjort ind til kampene, fordi presset ligger på Panathinaikos.

Vigtige standarder
- Hvis vi formår at tilpasse os farten og tempoet i kampen, så ved vi, vi har nogle individuelle kvaliteter og et spil med bolden, som gør, at kan vi lykkes med at spille os ud af deres aggressive pres, så kommer der nogle rum, som vi kan udnytte til omstillinger, siger Riddersholm.

- Panathinaikos råder over en bagkæde, som er fysisk stærke. Men med undtagelse af deres venstre back er det ikke fart, der kendetegner deres bagkæde. Så vi ser muligheder i at komme ud og løbe med dem. Samtidig er det et hold, der har svært ved at spille mod et etableret forsvar, så der er muligheder for os, hvis vi er dygtige i vores defensive organisation, forklarer cheftræneren.

- Vi har forberedt os godt, og vi har en god fornemmelse. Hvis vi står sammen og toppræsterer kollektivt såvel som individuelt, så har vi alle muligheder for at lave et godt udgangspunkt, siger Riddersholm, der slutteligt peger på vigtigheden af standardsituationerne.

- Standardsituationer er en disciplin, som vi skal vinde. Det kan blive en vigtig nøgle til videre kvalifikation til gruppespillet, siger Riddersholm, der roser DBU for ikke at lægge en superligarunde i den kommende weekend, så de danske hold, som spiller europæisk fodbold, får optimale betingelser.

Der er kick-off i Grækenland torsdag klokken 21.00 lokal tid (20.00 dansk tid), mens der er returkamp torsdagen efter på MCH Arena.