31.08.2014, 07:54 | Af: Administrator

Sviatchenko nærmer sig topformen

FCM-stopperen er stille og roligt på vej tilbage i topform efter sin skadespause. Han tager et skridt ad gangen og mærker hele tiden efter i kroppen.

Erik Sviatchenko gjorde for nogle uger siden comeback for FC Midtjylland, og han har efterhånden deltaget i en lille håndfuld kampe for ulvene efter sin tilbagevenden.

Sviatchenko forsøger ikke at forcere noget, men føler at han langsomt nærmer sig sin topform.

- Kroppen kan mærke, at jeg er på vej tilbage. Mentalt er jeg helt klar, men fysisk skal man lige vænne sig til det igen. Jeg er blevet klogere omkring min egen krop og ved, at jeg skal være ansvarlig. Det handler om at give kroppen en sund opmærksomhed, fortæller Sviatchenko.

Forsvarsprofilen er generelt godt tilfreds med sine præstationer hidtil. Han fortæller, at timingen i kroppen begynder at komme, og det styrker ham også mentalt.

- Timingen begynder at komme, når jeg spiller kampe. Det betyder også, at selvtilliden styrkes, hvilket er rigtig vigtigt, forklarer forsvarsspilleren.

Søndag gælder det så Esbjerg på hjemmebane, hvor midtjyderne har mulighed for at vinde deres fjerde kamp i træk. Erik Sviatchenko håber på, at FC Midtjylland kan skabe kampen på hjemmebane.

- Vi skal styre kampen og sørge for, at det bliver på vores præmisser. Det betyder, at vi skal være gode på bolden og fortsætte det gode spil, vi har leveret. Esbjerg har nogle hurtige spillere, som kan blive farlige på kontra, og dem skal vi selvfølgelig have lukket ned for ved at stå kompakt, forklarer Erik Sviatchenko.

FC Midtjylland spiller Europa League-kamp torsdag aften, og danske hold har det traditionelt svært efter europæiske kampe. Erik Sviatchenko håber dog på, at FC Midtjylland kan trække det høje tempo fra de europæiske kampe med ind i Superligaen. Han vil nemlig udnytte at FC Midtjylland har spillet kamp på et højere niveau få dage inden.

- I de europæiske kampe går det lige nogle procenter hurtigere. Hvis vi kan overføre de procenter til Esbjerg-kampen, så har vi rigtig gode muligheder. Vi skal forsøge at tage tempoet fra europæisk fodbold med ind i Superligaen. Hvis vi mentalt kan være i dét tempo, så er det positivt, fortæller Erik Sviatchenko, som altså har recepten mod Esbjerg klar.

Erik Sviatchenko kan spille sin kamp nummer 92 for FC Midtjylland i søndagens kamp. Han står noteret for syv mål.