27.08.2014, 14:42 | Af: Administrator

Truppen mod Panathinaikos

Chancen for videre avancement skal jagtes mod Panathinaikos torsdag aften på MCH Arena.

Torsdag aften står FC Midtjylland og Panathinaikos igen over for hinanden. Denne gang 3000 kilometer nordligere, end hvad tilfældet var for en uge siden. Med sig hjem i flyveren tog ulvene et svært udgangspunkt efter 4-1-mavepusteren i Athen.

Det betyder dog ikke, at holdet har lagt sig fladt ned. Tværtimod. Holdet går efter at overraske fodbold-Europa, fortæller cheftræner Glen Riddersholm.

- Vi jagter chancen for at komme i gruppespillet. Vi har analyseret den første kamp godt, og vi håber, at vi er det hold, der har lært mest af opgøret. Vi har i hele vores optakt ladet det skinne igennem, at vi tror på, vi kan skabe sensationen og det største europæiske comeback i dansk fodbolds historie.

Selv om det bliver svært torsdag aften på MCH Arena, så viser et kig i statistikken, at der tidligere er leveret lige så store europæiske comebacks som det, der er brug for på Heden. For fodboldkendere husker med garanti AC Milans exit til Deportivo La Coruna i 2004, hvor italienerne efter at have vundet hjemmekampen med 4-1 blev sendt hjem fra Spanien med en 4-0-lussing og et samlet 5-4-nederlag i bagagen.

Faktisk var ulvene selv ved at lave en af de helt store overraskelser, da holdet efter at have tabt det første opgør mod Young Boys 3-0 på hjemmebane tog til Schweiz og vandt 2-0 og endda var tæt på et tredje og udlignende mål.

- Vores første delmål i morgen er at vinde kampen. Dernæst er fokus på at forsøge at spille os videre til gruppespillet, siger Riddersholm og forklarer:

- Vi skal være bedre med bolden og i stand til at skabe chancer mod Panathinaikos. Vi kan se, der er muligheder, men det kræver, at vi har modet til at spille os ud af presset og holde fast i bolden. Det bliver vigtigt, pointerer Glen Riddersholm.

Vigtig 12. mand
- Vi kan ikke bare gå ud og angribe med alt, hvad remmer og tøj kan holde. Den defensive organisation skal skabe basis for en sejr. Vi skal sørge for, at de kommer til at spille mod et etableret forsvar. Vi skal være kloge og undgå omstillinger imod os. Samtidig skal vi være effektive og kyniske, på de chancer vi skaber, siger cheftræneren, der forventer at se et hjemmehold komme ud til kampen med et stærkt udtryk.

Mere end 7000 billetter er ude til opgøret, og i FCM-lejren håber man på god opbakning fra lægterne til torsdagens europæiske opgør.

- Vi har brug for publikums hjælp. Vi får brug for at have vores 12. mand i ryggen, og at de skaber en atmosfære, så spillerne kan mærke, at de også tror på det, selv om det ser svært ud. Vi har fundet frem til en startopstilling, som kan lave en fornuftig indledning på kampen, og så stiller vi med en bænk, hvor vi har noget at skyde med, når der skal jagtes og satses, siger Glen Riddersholm.

I forhold til opgøret for en uge siden er der tre ændringer i FC Midtjyllands trup. Ud glider de skadede Tim Janssen og Morten 'Duncan' Rasmussen, mens Erik Sviatchenko afsoner karantæne efter sit røde kort i Athen. De afløses af Petter Andersson, Musefiu Ashiru og Frederik Møller, der var med som 19. mand i Grækenland. 

Der er kick-off mod Panathinaikos torsdag klokken 20.00.

Truppen mod Panathinaikos
1. Lasse Heinze
3. Tim Sparv
6. Jim Larsen
7. Jakob Poulsen
8. Petter Andersson
14. Jakob Haugaard
15. Jesper Lauridsen
19. Marco Larsen
20. Francis Dickoh
26. Patrick Banggaard
27. Pione Sisto
28. André Rømer
33. Paul Onuachu
35. Frederik Møller
36. Rilwan Hassan
40. Musefiu Ashiru
43. Izunna Uzochukwu
44. Sylvester Igboun