01.08.2014, 15:12 | Af: Administrator

U19 ser skarpe ud

FCM U19 fulgte op på mandagens storsejr over AC Horsens med en 6-2 sejr i træningskampen mod Esbjerg

Der var absolut tale om kvalificeret sparring, da sidste sæsons nr. 1 og nr. 3 i U19 Ligaen satte hinanden i stævne i Guldager.

Kampen blev afviklet i tre "halvlege" á 40 minutter, og den første tilhørte indiskutabelt FCM.

Efter et par FCM-gode muligheder i kampens indledning, var det Rasmus Nissen der åbnede målscoringen. "NK" opfangede en løs bold og sprintede igennem værternes bagkæde og bragte ulvene i front.

Ti minutter senere scorede Mikkel Duelund til 2-0 på et straffespark begået imod ham selv, og få øjeblikke senere scorede nytilgangen Andreas Hermansen til 3-0 på hovedstød efter et hjørnespark.

Dermed var løjerne dog ikke færdige, og inden halvlegen var omme havde Razak scoret til 4-0. Sidste års topscorer i U19 Ligaen udnyttede en chance, der opstod efter en hurtigt eksekveret omstilling, og sendte FCM til pause med en komfortabel føring.

Føring blev en sovepude
Kort inde i anden halvleg fik FCM tilkæmpet sig en standardsituation på Esbjergs banehalvdel, og efter et par returbolde var Razak igen på plads og scorede til 5-0.

Fraset scoringen kunne FCM dog ikke leve op til takterne fra de første fyrre minutter. Bagkæden kom til at stå for langt tilbage, og der blev ikke længere lagt det samme pres på Esbjerg. Det udnyttede DM-vinderne til at reducere to gange, hvilket også var stillingen efter anden halvleg.

De sidste fyrre minutter bød på adskillige udskiftninger og blev en noget rodet affære. En enkelt mål blev det dog til, scoret af Sodiq, en af fire Ebedei-spillere, der pt. er på træningsophold i klubben. Nigerianeren måtte i første omgang se sin afslutning pareret, men reagerede kvikt og sparkede returbolden i nettet.

- Vi er meget tilfredse med de første fyrre minutter, hvor eneste kritikpunkt er, at Esbjerg til tider får lidt for let spil, når de er i angreb. I anden halvleg mistede vi fokus på nogle af de ting, vi ellers har arbejdet med i opstarten: den defensive organisation og presspillet. Føringen blev en sovepude for os, og det var lidt skuffende, konstaterede Kenneth Andersen efter slutfløjtet.

- De sidste fyrre minutter blev noget usammenhængende. Dels fordi vi skifter fire Ebedei-spillere ind, der ikke kender de andre spillere, og dels fordi vi gik over til at spille med tre mand i bagkæden for at få plads til vores offensive spillere. Vi holdt dog nullet og vandt de sidste fyrre minutter, hvilket var glædeligt, sluttede Andersen.

FCM U19 afpudser formen i en intern træningskamp på tirsdag mod reserverne, inden det gør løs med sæsonpremieren i U19 Ligaen på udebane mod AaB. Den kamp spilles lørdag den 9. august kl. 15.00.

Esbjerg fB U19 - FC Midtjylland U19 2-6 (0-4/2-1/0-1)
15' 1-0 Rasmus Nissen
25' 2-0 Mikkel Duelund, str.
28' 3-0 Andreas Hermansen
35' 4-0 Razak Adebayo Odeyemi
43' 5-0 Razak Adebayo Odeyemi
46' 5-1 EfB
58' 5-2 EfB
118' 6-2 Sodiq

Billede: JPS Photo 2014