15.08.2014, 20:38 | Af: Administrator

Ulvene nedlagde løverne i Parken

FC Midtjylland fik en flot generalprøve inden torsdagens Euro League kamp, da man slog FC København 2-1 på udebane. Kristian Bach Bak og Sylvester Igboun scorede midtjydernes mål.

FC Midtjyllands forsvarsprofil Erik Sviatchenko, startede for første gang inde i en Superligakamp, efter at han i sidste uge gjorde comeback imod SønderjyskE.

Kampen startede i et roligt tempo, hvor FC København havde mest at byde på. Tom Høgli og Baskim Kadrii i københavnernes venstreside stod for de første tilnærmelser mod FC Midtjylland målet, men helt farligt blev det ikke i indledningen.

Efter ti minutters spil begyndte FC Københavns tyske angriber Marvin Pouvrie at røre på sig. Først sparkede han et langskud lige på Jakob Haugaard i FCM-målet, og fire minutter senere hamrede han bolden på overliggeren efter flot forarbejde af Tom Høgli. En kæmpe chance til hovedstadsklubben.

Midtjyderne havde på en svær bane problemer med at finde spillet i første halvleg. Pione Sisto sparkede to frispark i den københavnske mur, men ellers var det småt med chancerne i de første 45 minutter.

Københavnerne var lidt mere nærgående, og Baskin Kadrii kom flere gange bagom midtjydernes forsvar, men alle gange blev situationerne afværget.
Stillingen efter første halvleg var derfor fortsat 0-0.

Glenn Riddersholm gav fra anden halvlegs start debut til Jim Larsen, som først sluttede sig til midtjydernes trup i dag. Og fra start af anden halvleg viste Jim Larsen, hvor dygtig en forsvarsspiller han er. Mange gange greb den høje stopper ind både med hovedet og med fødderne.

Det var dog fortsat københavnerne der var i teten, og Andreas Cornelius og indskiftede Steve De Ridder var flere gange tæt på at blive farlige i midtjydernes felt.

Det var dog FC Midtjylland der skulle bringe sig i front, da Jakob Poulsen smækkede et flot frispark ind i hovedet på Kristian Bach Bak. Kaptajnen viste flot hovedspil, da han dirigerede bolden over i fjerneste målhjørne til stillingen 1-0 til gæsterne.

FC København forsøgte derefter at skabe et større tryk på Midtjylland målet, men gang på gang fik de bagerste spillere hos midtjyderne afvist faren.

I den ordinære spilletids sidste minut faldt kampens afgørende, da Kristian Bach Bak igen viste offensive kvaliteter. FCM-kaptajnen blev hårdt nedlagt af FC København-målmand Stephan Andersen, og dommeren fløjtede korrekt for straffespark. Det udnyttede  Sylvester Igboun til at score til 2-0.

I slutminutterne fik Andreas Cornelius pyntet på resultatet på et straffespark, men FC Midtjylland kunne rejse hjem til heden med et flot 2-1 sejr i bagagen. 

Kampfakta:

FC København – FC Midtjylland   1-2 (0-0)

81’ 0-1 Kristian Bach Bak
90’ 0-2 Sylvester Igboun (straffe)
90 + 3’ 1-2 Andreas Cornelius (straffe)

FC Midtjylland start-11:

Jakob Haugaard, Kristian Bach Bak, Erik Sviatchenko(45’ Jim Larsen), Francis Dickoh, Jesper Lauridsen, Izunna Uzochukwu, Petter Andersson(62’ Paul Onuachu), Jakob Poulsen, Sylvester Igboun, Pione Sisto(80’ Marco Larsen), Morten 'Duncan' Rasmussen.

Gule kort:

Mikael Antonsson, FCK
Daniel Amartey , FCK
Paul Onuachu, FCM
Jakob Haugaard, FCM
Thomas Delaney, FCK
Stephan Andersen, FCK