12.09.2014, 07:37 | Af: Administrator

Akademiet i lokalopgør

Ulvenes bedste U-hold skal i weekenden til Silkeborg. Akademitrænerne glæder sig til et rigtigt lokalopgør og håber at kunne bygge videre på sidste weekends sejre. 

Med Viborg ude af de bedste ungdomsrækker i Danmark er Silkeborg det tætteste, FC Midtjylland kommer på en lokalrival. Netop Silkeborg er hjemmeholdet når ulvenes U17 og U19 hold kigger forbi.

U17: Det går den rigtige vej
Efter den famøse kamp i Vejle for to uger siden rejste U17-mandskabet sig i sidste weekend. Randers Freja blev sendt hjem med et 4-3-nederlag efter en underholdende fodboldkamp.

Lørdagens modstander fra Silkeborg har fået en pointmæssigt fin start, hvor holdet har hentet seks point i fire kampe. Samme antal point har FC Midtjylland som U17-træner Søren Bjerg ser udvikle sig i den rigtige retning.

- Vi lavede nogle utrolig flotte mål mod Randers og har generelt lavet mange mål. Det er vi super glade for. Omvendt skal vi være ydmyge omkring, at vi altså har lukket mange mål ind i den anden ende, fortæller Søren Bjerg.

Cheftræneren for U17-holdet Svend Graversen afsoner sin sidste karantænedag imod Silkeborg, som han modtog efter kampen i Vejle. I stedet er det Søren Bjerg, der står i spidsen for holdet på lørdag, og han forventer et teknisk dygtigt Silkeborg-hold.

- Det er et dygtigt offensivt hold. Deres fire forreste spillere er ekstremt dygtige, og specielt Nicklas Røjkjær kan gøre ondt på alle modstandere. De er gode til det etablerede pasningsspil og til at sætte deres forreste folk i scene, så det skal vi have minimeret, forklarer Bjerg, som fortæller, at FCM-holdet vil gå livligt til værks.

- Vi skal forsøge at skabe en kamp med liv i, hvor der hele tiden sker noget. Vi ved, vi kan lave rigtig mange mål, og så skal vi forsøge at minimere dem der går ind, slutter Bjerg.

Kampen spilles kl. 15.15 på Søholt.

U19: Skal bevare momentum
En vaskeægte drømmestart. Det er, hvad U19-holdet fra FCM har fået på den nye sæson. 12 point i fire kampe og en målscore på hele 19-6 taler sit tydelige sprog.

Nu handler det for holdet om at holde begge ben på jorden og arbejde videre på den flotte start.

- Vi skal have fokus på os selv og vores egen præstation og bygge videre både offensivt og defensivt. Sammenlignet med de første kampe så så vores defensiv rigtig god ud imod Randers, hvor de næsten ikke skabte chancer imod os. Det er hele holdets fortjeneste, at vi får lagt det rigtige pres på modstanderen, fortæller cheftræner for U19 Kenneth Andersen.

Silkeborg har fået en blandet sæsonstart med to nederlag og en enkelt sejr. Men holdet har sine klare styrker, som FC Midtjylland-mandskabet skal have lukket ned for.

- Silkeborg er et godt spillende hold, som rigtig gerne vil have bolden. Jeg synes desuden, de har nogle rigtig store profiler, heriblandt Robert Skov, Kasper Dolberg og Sammy Skytte, som er meget dygtige spillere. Vi skal derfor have lukket ned for deres spil og for deres profiler, for ellers er det et rigtig dygtigt hold, siger Andersen og fortæller, at holdet vil forsøge at styre kampen.

- Vi vil forsøge at spille på vores egne premisser, og vi vil angribe kampen, slutter Kenneth Andersen.

U19-kampen fløjtes i gang klokken 13.00 på Søholt anlægget i Silkeborg.