17.09.2014, 09:55 | Af: Administrator

FC Midtjylland forlænger med Sviatchenko

Forsvarsprofilen har sat sin signatur på en kontraktforlængelse frem til sommeren 2017.

Der har henover sommeren været sagt og skrevet meget om forholdet mellem Erik Sviatchenko og FC Midtjylland. Med kontraktforlængelsen er det med syvtommersøm slået fast, at forsvarsprofilen er glad for tilværelsen i det midtjyske.

- Forlængelsen er et vigtigt signal i forhold til, hvor jeg står. Mit hjerte og mine tanker er stadig i FC Midtjylland. Jeg har fokus på at komme 100 procent tilbage, og der mangler jeg stadig lidt. Forlængelsen gør, at jeg kan fokusere på at komme tilbage, og ikke hvad der skal ske i fremtiden. Jeg har det bedst, når jeg er tilstede i nuet. Det tror jeg alle folk har generelt. Jeg spiller her, og jeg vil hjælpe holdet til en topplacering, siger Erik Sviatchenko.

Han er glad for, at fremtiden nu er på plads.

- Det betyder meget for mig, at der er ro på, og der ikke længere spekuleres i, hvor jeg skal spille, og hvor mine tanker er. Jeg er fokuseret og professional og vil gøre alt for at hjælpe FC Midtjylland, forklarer den 22-årige forsvarsspiller, der inden sin ankelskade var en af Superligaens største profiler.

- Vi har lagt en god plan, så jeg kan hjælpe FC Midtjylland, men så jeg samtidig får mulighed for at indfri min ambition om at skifte til udlandet, når tidspunktet er rigtigt.

Sviatchenko lægger ikke skjul på, at FC Midtjylland har en stor plads i hjertet på ham. 

- Det er i FC Midtjylland, jeg har fået min opdragelse - ikke kun fodboldmæssigt men også menneskeligt. Når man flytter hjemmefra som 15-årig, skal der være nogen til at tage hånd om én, og der er mange mennesker, som har betydet meget for mig og min udvikling både som fodboldspiller og som individ. Og det er klart for en hver, at FC Midtjylland er en klub, som betyder meget for mig.

Lige nu kæmper den tidligere U21-landsholdsspiller for at komme tilbage på det niveau, der inden skaden gjorde ham til en af Superligaens stærkeste forsvarsspillere. Han håber at være tæt på topniveauet, når Superligaen sparkes i gang igen efter landskampspausen i oktober. 

- Så har jeg haft et fint forløb svarende til de andres opstart. Der vil jeg gerne være på mit topniveau rent fysisk og mentalt. Lige nu er vores trup stærk, og det er kun dejligt, at mange tager ejerskab i de her uger, hvor vi vinder mange kampe.

- Når jeg kommer tættere på min bedste udgave, så synes jeg også, jeg begynder at være kandidat til at spille. Den bedste udgave kommer selvfølgelig også, når jeg spiller i  Superligaen. Vi har en klar plan om, at når jeg inden længe er på niveau, så skal jeg ind og konkurrere med de andre. Hver dag og uge går det fremad, siger Sviatchenko. 

I FC Midtjylland er man glade for, at man endnu engang er lykkedes med at forlænge kontrakten med en af klubbens store profiler. Sportsdirektør Claus Steinlein lægger ikke skjul på, at Sviatchenko bliver en vigtig spiller for ulvene.

- Han er topprofessionel og dedikeret, og der er ingen tvivl om, at Erik vil FC Midtjylland. Det mærker vi på ham. Han er en vigtig spiller for os, så vi er glade for at have forlænget aftalen med vores viceanfører, som er en af kulturbærerne i klubben, og som har været gennem hele systemet, siger Claus Steinlein.

- Vi vil gerne kvittere for det store stykke arbejde, han har ydet. Han er en af de bedste forsvarsspillere i Superligaen, og han har helt sikkert også potentialet til at blive landsholdsspiller. Vi glæder os over, at Erik nærmer sig sit tidligere niveau, så han igen kan toppræstere for FC Midtjylland, siger sportsdirektøren, der som tidligere akademidirektør selv var med til at hente Erik Sviatchenko

Erik Sviatchenko står noteret for 92 kampe for FC Midtjylland.