28.09.2014, 14:25 | Af: Administrator

FCM tog tre sene point

Ti minutter før tid sikrede Slys hovedstød en 1-0-sejr over Vestsjælland.

FC Midtjyllands fodbolddrenge har haft en imponerende sæsonstart, men sidste weekend kom de ned på jorden med et nederlag på udebane mod FC Nordsjælland. Søndag gjaldt det så Michael Hansens FC Vestsjælland, der kom til Herning med en sejr over AaB i bagagen.

FCM’erne stillede med en del ændringer i forhold til kampen i Farum. Ind var kommet Erik Sviatchenko for en skadet Jim Larsen, mens Petter Andersson og Morten ’Duncan’ Rasmussen begge var tilbage. Pione Sisto var fortsat bænket.

Gæsterne var tæt på scoring i indledningen, hvor et hjørnespark gik igennem feltet og tog fra på fjerneste stolpe. Efter et kvarter var det til gengæld FCM, der var tæt på, men Duncan fik ikke træf på Jakob Poulsens frisparksbold.

Kort efter var det Petter Anderssons tur. Den tilbagevendte svensker opsnappede bolden efter en fejl af Jean-Claude Bozga, men Thomas Mikkelsen kom flot ned til den flade afslutning. Andersson var igen på spil, da han tog en god tur i venstresiden, men denne gang sparkede han forbi.

Hjemmeholdet fik kæmpet sig til så rigeligt med dødbolde, men hverken kombinationer eller direkte bolde fungerede for midtjyderne. Samtidig manglede der fart og dynamik i det åbne spil, hvilket kun Petter Andersson bidrog med i glimt. Det var ærligt talt ved at udvikle sig til en god, gedigen dødssejler på MCH Arena.

Først da Pione Sisto kom ind for Tim Sparv midt i anden halvleg, og Marco Ureña snart erstattede Petter Andersson, kom den savnede speed, og det gav hele holdet et løft. Løbevilligheden blev større, og intensiteten i duellerne og i løbene var højere.

Indskiftede Sisto skulle sågar kun bruge 30 sekunder på banen, før han var farlig første gang. Uden for feltet satte den letbenede Tjørring-knægt en mand, og med venstrepoten kælede han bolden over modsat, hvor Thomas Mikkelsen måtte ud i en god redning.

Men det blev en anden offensivspiller, der stjal billedet til slut. Ti minutter før tid lagde Jakob Poulsen bolden ind i panden på Sylvester Igboun, der ud af ingenting bragte stadion fra sagte mumlem til øredøvende jubel.

Det sluttede fortjent 1-0 til FC Midtjylland, der dog skal have mere speed i spillet næste uge, når det gælder sæsonens helt store overraskelse fra Hobro.

KAMPFAKTA:
Superligaen, runde 9:
FC Midtjylland – FC Vestsjælland
80’ 1-0 Sylvester Igboun

Advarsler:
53’ Oliver Lund, FCV
54’ Marc Dal Hende, FCV
65’ Thomas Mikkelsen, FCV
79’ Erik Sviatchenko, FCM

Holdopstillinger (Udskiftninger):
FCM:
14 Jakob Haugaard, 3 Tim Sparv (68’ Pione Sisto), 7 Jakob Poulsen, 8 Petter Andersson (75’ Marco Ureña), 9 Morten ’Duncan’ Rasmussen, 15 Jesper Lauridsen, 18 Erik Sviatchenko, 26 Patrick Banggaard, 28 André Rømer, 36 Rilwan Hassan (84’ Izunna Uzochukwu), 44 Sylvester Igboun.
Bænk: 1 Lasse Heinze, 11 Marco Ureña, 19 Marco Larsen, 20 Francis Dickoh, 27 Pione Sisto, 33 Paul Onuachu, 43 Izunna Uzochukwu.

FCV: 1 Thomas Mikkelsen, 4 Peter Nymann, 8 Anders Due, 13 Jean-Claude Bozga, 14 Rasmus Festersen, 15 Jonas Thomsen (75’ Yobou Thome), 17 Marc Dal Hende (67’ Dennis Sørensen), 18 Anders Kure, 20 Marc Rochester (86’ Joël Tshibamba), 27 Jan Kristiansen, 48 Oliver Lund.
Bænk: 25 Frederik Schram, 2 Anders Østli, 3 Michael Christensen, 10 Joël Tshibamba, 11 Dennis Sørensen, 19 Thiago Pinto Borges, 22 Yobou Thome.

Dommer:
Kenn Hansen

Tilskuere:
6.669

Kampens FCM-spiller:
Petter Andersson