Baneforholdene på MCH Arena er blevet testet, og resultatet ser lovende ud. Banen scorer således fire ud af fem stjerner på en international skala.

"> Baneforholdene på MCH Arena er blevet testet, og resultatet ser lovende ud. Banen scorer således fire ud af fem stjerner på en international skala.

">

11.09.2014, 07:26 | Af: | Foto: FC Midtjylland

MCH Arenas græstæppe scorer flotte karakterer

Baneforholdene på MCH Arena er blevet testet, og resultatet ser lovende ud. Banen scorer således fire ud af fem stjerner på en international skala.

Gode betingelser for flot fodbold og et græstæppe der står snorlige. Det er noget, de fleste fodboldelskere tager som en selvfølge, når der spilles på højeste niveau. Så enkelt er det dog ikke, og langt fra alle baner høster roser fra spillerne rundt omkring.

På MCH Arena er det de to groundsmen Bjarne Rahbek og Anders Faber Nielsen, der sikrer de bedst mulige vilkår for spillet på banen ved at sikre banens kvalitet til hver eneste hjemmekamp. Netop de to løb i 2012 med titlen ”Den Gyldne Greb” som bevis på at have Danmarks bedste fodboldbane.

Og lad det være sagt med det samme. Resultaterne taler for sig selv. Superligaens øjeblikkelige førerhold scorer nemlig samlet fire ud af fem stjerner i en omfattende bedømmelse af banen. Det er bedste resultat i Superligaen og er i Danmark kun overgået af Gladsaxe stadion, som er et mule hår foran MCH Arena.

Firmaet bag testen er det engelske banetestsystem Pro Pitch System, som har været forbi FC Midtjylland for at give deres vurdering af banen. FC Midtjyllands cheftræner Glen Riddersholm fortæller, at det er vigtigt for ulvene at have gode baneforhold.

- Vi skal huske dem, som skaber vores fantastiske rammer. MCH Arena og de banemænd, som passer deres arbejde med liv og sjæl, er med til at gøre forholdene optimale for os. Det er en imponerende udvikling vores bane gennemgår, og det er vi alle, spillere som trænere, meget taknemmelige over, fortæller Glen Riddersholm, som mener, at banens beskaffenhed er afgørende for den måde, som FC Midtjylland gerne vil spille fodbold på.

Print-Selv-Billetter: FC MIDTJYLLAND - OB FREDAG D. 12. SEP. KL. 18.30 - KØB BILLETTER HER

- At vores bane er så god betyder, at vi kan spille tempofyldt og pasningssikkert fodbold, som vi stræber efter. Det kan være afgørende for, at vi finder åbninger hos modstanderen, som ofte står lavt på banen, når de kommer til MCH Arena. Og så gør den gode bane jo også, at vi kan spille langt mere seværdig fodbold for tilskuerne, siger cheftræneren, som er modstander af, at flere klubber søger mod kunstgræs.

- Vores bane er et godt eksempel på, at det er muligt at have en god bane på rigtig græs, slutter Glen Riddersholm.

Firmaet tester både banens spillekvalitet, opbygning og selve græstæppet. Der fortages forskellige tests på alle områder af banen for at få den mest præcise bedømmelse. De fleste stadions i de europæiske topklubber bruger Pro Pitch System, så MCH Arena får altså mulighed for at måle sig med stadions som Santiago Bernabéu og Old Trafford.

Hos de to groundsmen skaber det både glæde og stolthed, at MCH Arena scorer den flotte bedømmelse.

- Det er rigtig dejligt, at det hårde arbejde bærer frugt. Vi har siden testene begyndte forbedret os fra gang til gang, men denne gang har vi taget et stort spring. Vi har blandt andet kigget på de anbefalinger, vi har modtaget, og det har givet pote, fortæller Anders Faber Nielsen, der er driftleder i Herning Kommune.

Græstæppet på MCH Arena har scoret høje karakterer i langt de fleste kategorier. Og Anders Faber Nielsen, der tidligere har været på studietur til Arsenals træningsanlæg i London, afslører en af hemmelighederne bag succesen.

- Vi bruger mange kræfter på, at banen er god hele året rundt. I vintermånederne arbejder vi rigtig hårdt for at sikre, at græsset bevares så godt som muligt. Det er blandt andet det, der gør, at banen er så god i sæsonen, uddyber driftslederen, der glæder sig over anerkendelsen fra spillere og trænere.

- Det er vigtigt for os, at de, der spiller på banen, er tilfredse. Banen skal selvfølgelig være så optimal for FC Midtjylland som overhovedet muligt, og når de er glade for banen, betyder det jo, at vi har gjort et godt stykke arbejde.

Firmaet bag testene anerkender græstæppet på MCH Arena.

- Vi tester mange baner i Premier League, og MCH Arena er på niveau med den standard. Der var kun ved ganske få ting, den ikke scorede topkarakterer i, så det er absolut en kvalitetsbane, der er på MCH Arena, fortæller Jonathan Smith fra Pro Pitch System.

Du kan høre hele interviewet med Jonathan Smith, og se hvordan det gik til, da Pro Pitch system kiggede forbi MCH Arena på FCM TV her.