05.09.2014, 05:47 | Af: Administrator

Optakt: talenterne møder Randers

FCM U17 og U19 får lørdag besøg af kronjyderne på Wunderelf Arena

FCM U17 måtte i den forgangne weekend strække våben efter et brag af en kamp i Vejle, der bød på ikke færre end ni scoringer.

Opgøret viste, at ulvene er et hold i fortsat fremgang, men også, at der fortsat er ting, der skal arbejdes med. FCM U17 har scoret otte gange i de første tre kampe, og er endnu ikke gået målløse fra banen.

Til gengæld har holdet også selv lukket mange mål ind – ti for at være helt præcis.

- Tallene viser jo ret klart, hvor det er, vi skal forbedre os. I Vejle indkasserer vi to mål på omstillinger, og generelt er det noget, der har givet os problemer, så der er vi nødt til at være mere afklarede, fortæller Svend Graversen.

Netop kampen mod Randers bliver en god lakmustest, for hvor langt Ulvene er kommet i den proces.

I U17-landsholdsspilleren Emil Riis og angrebskollegaen Marcus Mølvadgaard har Randers nemlig to af ligaens bedste ”dybdeløbere”. Syv gange har duoen nettet i sæsonens første tre kampe, der har budt på to sejre og et nederlag til kronjyderne.

FCM U17 kan dog tanke selvtillid i holdets gode statistik på hjemmebane – med sejr eller uafgjort mod Randers, vil holdet runde et år som ubesejret på Wunderelf Arena.

Målvogter Oliver Ottesen og Malte Jürgensen bliver fortsat holdt ude af skader, mens Sebastian Hairing Lodahl er ny mand på skadeslisten.

Der er kampstart kl. 13.00 i Ikast.


Ny målfest i vente for U19?

FCM U19 står med maksimumpoint efter tre kampe, hvor især den offensive del af spillet har været forrygende med 14 scoringer.

Til gengæld har det knebet lidt med at lukke af i den anden ende, og i de to seneste kampe har holdet indkasseret i alt seks mål.

Det ærgrer cheftræner Kenneth Andersen, der dog lunt konstaterer, at ”så længe vi selv laver fire mål per kamp, så er jeg ikke så bekymret”, inden han fortsætter:

- Der da klart, at det irriterer os, men det hører med til historien, at de fleste mål er kommet efter personlige fejl. Det er ikke fordi, vi som sådan har været dårlige til at forsvare os, og derfor tror jeg også, det er noget, vi får luget ud i.

FCM-træneren forventer en svær kamp mod et Randers-hold med tydelige spidskompetencer:

- De er afsindigt gode på omstillinger, og har mange hurtige, fysisk stærke spillere. Så vi skal forsøge at undgå, at det bliver en kamp med meget duelspil, og i stedet gøre som mod Vejle, hvor vi flyttede bolden hurtigt rundt med få berøringer, fortæller Kenneth Andersen.

Ulvene må til kampen undvære den samme kvartet af skadede spillere, som til Vejle kampen – Rasmus Nicolaisen, Malte Kiilerich Hansen og Kristian Dirks Riis fra bagkæden og kantspilleren Erik Braun.

Til gengæld er der også gode nyheder: Gloire Rutikanga blev i sidste weekend udvist efter at have modtaget gult kort for en forseelse begået af en anden spiller. Dommeren har efterfølgende erkendt forvekslingen, og derfor fik Gloire torsdag den glædelige besked, at hans karantæne var blevet ophævet.

Kampen fløjtes i gang kl. 15.15 på Wunderelf Arena i Ikast.

Billede: JPS Photo 2014