14.09.2014, 22:02 | Af: Administrator

Overrasket Glen R: Det går sgu egentlig meget godt

Cheftræneren er overrasket over den gode sæsonstart, der trodser rotation og økonomisk uro.

FC Midtjylland har fået en mere end god åbning på Superligaen. Efter en sejr og et nederlag i de to første runder er holdet buldret af sted, og med fem sejre i rap er Glen Riddersholms mandskab solidt plantet på ligaens førsteplads. Her er man fem point foran nærmeste forfølger fra Hobro, der dog har en kamp i baghånden, men mere iøjnefaldende er midtjyderne allerede henholdsvis otte, otte og ti point foran de forventede konkurrenter fra AaB, Brøndby og F.C. København. Alle tre har FCM mødt én gang i sæsonen.

Et år mere i rygsækken
Efter en sommerpause og en opstart, der har bragt udfordringer og uvished med sig, havde Glen Riddersholm ikke set den stærke sæsonåbning komme.

Til gengæld har han i de første kampe set en række unge, egenavlede spillere, der nu håndterer et større ansvar og bringer mere stabilitet end tidligere.

- Vi kunne se på startprogrammet, at det var nogle svære hold, vi skulle op imod, og samtidig var der en del uro i opstarten; fx om hvorvidt vi skulle sælge spillere. Men spillerne har vist, at den kultur, vi har skabt, og den spilfilosofi, vi har, den efterhånden er så indgroet, at selv om vi stiller med et halvt hold af helt unge spillere, der har spillet under 30 kampe fra start, så har vi fået lidt mere substans på disse unge spillere. De har et år mere med i rygsækken, så udsvingene er ikke så store, som de tidligere var. Det er med til at gøre, at folk betragter os ude fra og tænker ”hold da op, Midtjylland har en stærk trup”. Det har vi også, men det er jo ikke fordi, at vi har været aggressive i transfervinduet. Vi har mistet nogle værdifulde kulturbærere og fået nogle dygtige spillere ind, konstaterer cheftræneren.

Ingen uro
Og oven i netop afgangen af bærende spillere som Jesper Juelsgård og Jonas Lössl har FC Midtjylland stået med både en pre-season og en sæsonstart, der har givet stor udskiftning og rotation på holdet grundet skadesproblemer. Bærende spillere som Petter Andersson, sidste sæsons topscorer Morten ’Duncan’ Rasmussen samt anfører Kristian Bach Bak har alle måttet se til mere end deltage, mens holdkammeraterne har løftet opgaverne på grønsværen på fornemste vis.

- Derfor har vores start også overrasket mig lidt, for sidste år var kendetegnet ved 13 kampe ud af 15 med den samme start-11, og det skabte kontinuitet og ro. I år har det været en masse reparationsarbejde i forhold til start-11, men spillerne har vist, at de står sammen. Spekulationer ude fra omkring spillere, der har samarbejdsvanskeligheder, det er en gang vås. Sly er det bedste eksempel på dét i dag (fredag efter sejren over OB, red.). Nogle har spekuleret i hans motivation, men han gav svar på tiltale. Det samme gælder alt det, man forsøger at putte ind omkring Erik (Sviatchenko, red.). Der er ikke uro. Der er fuldstændig ro, og Erik ved godt, at han ikke er klar til at starte inde endnu, siger Glen Riddersholm.

Øget konkurrence højner kvaliteten
- Alle arbejder for Midtjylland, fortsætter den blonde FCM-chef. - Men det er klart, at vi har en situation, hvor konkurrencen er steget, og det gør jo selvfølgelig, at der er flere, der føler, at de er berettigede til at spille. Det er kun glædeligt for mig som træner, for det gør, at kvaliteten i dagligdagen bliver høj og stor. Og dermed kan vi også skabe en sådan kvalitet, at de får noget erfaring, de kan bruge, når de kommer ud på de herregårde, de drømmer om at komme ud på, og de skal håndtere dét at klare sig i et konkurrencemiljø. Det har vi fået skabt en lille smule af her i Midtjylland, på den korte bane.

Sunde værdier
- Så gælder det om at vedligeholde det og bevare dét, som vi også er, selv om det lyder lidt blødt, nemlig en familieklub med gode, sunde værdier. Folk er glade for at være i Midtjylland, og jeg er glad for at være her. Alle folk er glade, når de har Midtjylland-tøjet på, fordi det er en dejlig klub at være i. Så det går sgu egentlig meget godt, slutter cheftræneren med et smil.

Se hele indslaget med Glen RiddersholmFCM TV [klik her]