07.09.2014, 13:59 | Af: Administrator

Teknisk dygtig forsvarsspiller til akademiet

FC Midtjyllands akademi har sikret sig en tre-årig aftale med den teknisk stærke forsvarsspiller Aksel Smith-Petersen. Han er hentet hos FC Roskilde og betegnes som en meget spillende forsvarsspiller. 

U17-holdet hos FC Midtjylland er i fuld gang med den nye sæson i U17-ligaen. Nu har man hentet endnu en forstærkning til truppen, som kæmper for at forsvare sidste sæsons DM-titel.

Der er tale om den alsidige Aksel Smith-Petersen, som hentes fra FC Roskilde, og som både kan spille i midterforsvaret, på venstrebacken og på kanten.

Den unge venstrebensspiller fortæller, at han er meget glad for at få muligheden for at udvikle sig hos FC Midtjylland.

- Jeg har kun hørt godt om FC Midtjylland, og jeg ved, at det er en klub, hvor man både skal have det godt på og uden for banen. Jeg tror på, at det er her, jeg kan udvikle mig bedst muligt for at nå mine drømme. Jeg har desuden selv været her til prøvetræning og har fået et virkelig godt indtryk af klubben. Det sværeste er at flytte langt væk fra familien og vennerne, men FCM gav mig et tilbud jeg ikke kunne sige nej til, siger Petersen og tilføjer, at han drømmer om international fodbold.

- Det er alles drøm at spille på det højeste niveau og være på landsholdet. I første omgang er mit mål dog, at blive fast mand hos U17-holdet og udvikle mig så godt som muligt. Jeg skal tage ét skridt ad gangen, og det første er jeg allerede i gang med, fortæller den unge Petersen.

Aksel Smith-Petersen startede til fodbold som syv-årig i Allerød fodboldklub. Efter en tur i den lille klub Kirke Såby blev teknikeren spottet af FC Roskilde som hentede ham til klubben. Og hos hovedpersonen selv er der ingen tvivl om, hvem der har betydet mest i hans fodboldmæssige udvikling indtil nu.

- Udover mine forældre, som selvfølgelig altid har givet mig en masse støtte, så var det min træner i FC Roskilde Mads Kousgaard, som lærte mig at tage fodbold seriøst. Han har betydet rigtig meget for, at jeg står her i dag, slutter talentet.

Hos FC Midtjylland er man meget tilfredse med, at have sikret sig den alsidige sjællænder. Akademidirektør Flemming Broe fortæller, at der er tale om en offensivt tænkende spiller, som klubben forventer sig meget af.

- Det er en teknisk dygtig spiller som vi glæder os til at følge på tæt hold. Det er en spiller med en offensiv tankegang, og som forsvarsspiller er han meget spillende, og med sin gode fart er han også rigtig gennembrudsstærk, fortæller Flemming Broe, som tilføjer at Aksel er en ihærdig spiller.

- Han har en virkelig god tilgang til sin fodbold og udviser den rette indstilling til tingene. Det er vigtigt for os, at vores spillere ønsker at blive bedre, og derfor er Aksel og FC Midtjylland et rigtig godt match, slutter Flemming Broe.

Den moderne forsvarsspillers kommende træner for U17-holdet Søren Bjerg, glæder sig til at videreudvikle på det store potentiale. Han ser ligesom akademidirektøren et stort talent i svøb.

- Aksel er en meget boldstærk spiller, som har et godt drev frem ad banen. Han har ligeledes et godt fysisk potentiale som vi glæder os til at følge. Aksel skal fortsat udvikle sit spiltempo, så han kan tage del i længere spilsituationer, men det tror vi helt klart på, at vi kan bygge på ham, fortæller U17-træneren.

Axel Smith-Petersen og FC Midtjylland får altså glæde af hinanden i foreløbigt de næste tre sæsoner. Spilleren er allerede flyttet ind på akademiet i Ikast, hvor han bor sammen med de andre talenter i 1999-årgangen.