26.09.2014, 19:43 | Af: Administrator

U19 holdt formen ved lige mod HB Køge

Fredagens træningskamp bød på en 2-0 sejr og kamptræning til en række af de spillere, der ikke har fået så meget spilletid hidtil

En usædvanlig programlægning i U19 Ligaen har betydet, at FCM U19 har taget hul på en over en måned lang kamppause. Sidst holdet spillede var for små to uger siden, da Silkeborg blev besejret i egen hule, og næste opgør - en hjemmekamp mod OB - afvikles ikke før 18/10.

Det lange afbræk kan ikke undgå at ærgre lidt, for fem sejre i lige så mange forsøg, taler deres tydelige sprog om et U19-hold i hopla. Og da lediggang som bekendt er roden til alt ondt, havde trænerteamet aftalt en træningskamp mod HB Køge for at holde alle mand på dupperne.

- Det var en kamp, vi brugte til at give noget kamptræning til nogle af de spillere, der ikke er blevet brugt så meget i de første kampe, og så havde vi besøg af tre spillere fra akademiet i Ebedei - Michael, Samuel og Audu - som vi så lidt an, fortalte cheftræner Kenneth Andersen.

Han var vidne til en første halvleg, hvor HB Køge kom stærkt ud, og med højt og aggressivt presspil, satte sig på tingene i kampens indledning. Dominansen tippede dog i FCM-favør efter ti minutter, da gæsternes keeper gav en ripost på en afslutning fra Audu, som Simon Sterring fulgte op og scorede på.

I denne periode var det FCM, der satte sjællænderne under pres, og stressede dem til boldtab. Det var medvirkende til, at FCM U19 fik sat en stribe gode angreb op, men 2-0 målet lod vente på sig til ti minutter inde i anden halvleg.

Her satte "Java" sig i gennem på kanten, og centrede bolden ind til Audu. Han lagde bolden af til Alexander Nicolajsen, der umiddelbart efter stak bolden i dybden til nigerianeren, der scorede sikkert alene med HB Køge-målmanden. Flot kombinationsspil af holdet, der ellers på ingen måde var sammenspillet.

Kort efter skiftede HB Køge seks mand ud, og det gav dem et løft, mens FCM modsat forfaldt til at spille for individuelt. Det gav en mere jævnbyrdig kamp, men på trods af gode tilbud i begge ender, blev der ikke scoret yderligere.

Kampen bød derudover på et yderst glædeligt comeback til Malte Kiilerich Hansen. Midterforsvareren, der blev kåret til Årets U19-spiller i den forgangne sæson, har slet ikke været en del af holdet i indeværende sæson på grund af en skade, men er altså nu blevet klar igen.

Det samme var Razak, der har siddet ude med en lårskade i holdets to seneste kampe. Sidste års topscorer kom ind i anden halvleg.

FC Midtjylland U19 - HB Køge U19 2-0 (1-0)
10' 1-0 Simon Sterring
55' 2-0 Audu (assist Alexander Nicolajsen)

Opstilling: Marco Priis Jørgensen - Rasmus Nissen, Malte Kiilerich Hansen, Anders Hagelskjær, Jeppe Solgaard - Alexander Nicolajsen, Michael, Samuel - Simon Sterring, Audu, Ramjavakar Yogathas

Indskiftet i anden halvleg: Rasmus Lauritsen, Gloire Rutikanga, David Akintola, Razak Adebayo Odeyemi, Jákup Thomsen