06.09.2014, 16:17 | Af: Administrator

U19 kværner videre

Både offensivt og defensivt blev der præsteret til topniveau i 5-0 sejren over Randers

FCM U19 stillede op til kampen uden et par markante profiler. Razak havde pådraget sig en fibersprægning i Vejle-kampen, hvor også Jonas Gemmer var blevet skadet, hvilket tillige kostede ham deltagelse i U19-landsholdets kampe mod Norge og Sverige i den forgangne uge.

Men: "For de gamle der faldt, er der nye overalt", som det hedder i den gamle folkemelodi.

I Gemmers fravær var det Rasmus Lauritsen der bar anførerbindet, og han levede op til det ansvar på fineste vis, da han midtvejs i første halvleg sendte FCM U19 i front.

Optakten var et frispark som Randers-forsvaret ikke kunne få ud af egen zone, og så endte bolden til sidste hos "Ralle" der sparkede den ind med venstrebenet.

Så var FCM U19 i gang, og der skulle kun gå yderligere fem minutter før Duelund fordoblede føringen. Den offensive midtbanespiller byttede position med targetmanden Simon Sterring (billedet), og det fikserede Randers-forsvaret længe nok til at "Due" kunne sparke Frankochs chip i nettet.

To minutter senere var det så Sterrings tur til at komme på tavlen. Angriberen scorede et af de nemmere mål, da Gloire erobrede bolden, og løb hele vejen igennem Randers-forsvaret, inden han alene med keeperen lagde bolden over til Sterring.

3-0 var også stillingen ved pausen, og cheftræner Kenneth Andersen var fonøjet over, hvad han set:

- Vi skulle undgå, at det blev en kamp med en masse nærkampe, og det lykkes vi rigtig godt med. Vi spiller os ud af deres pres, lukker ned for deres omstillinger, og er samtidig selv rigtig gode til at sætte dem under pres, fortæller FCM-træneren.

FCM U19 kom også godt ud til anden halvleg, og efter fem minutter lukkede Anders Hagelskjær definitivt opgøret. Efter et hjørnespark fik ulvene fastholdt bolden på Randers' banehalvdel, og så nettede venstrebacken med et godt skud fra cirka tyve meter.

Herefter faldt kampen i intensitet, FCM-spillerne gik lidt ned i kadence, og Randers fik tiltaget sig mere spil. FCM-defensiven gav dog ikke noget ved dørene, og var kampen igennem dygtige til at holde Randers væk fra chancer.

Kort før slutfløjtet kunne FCM-spillerne juble en gang til, da Sterring lagde bolden af til Duelund, der scorede sit andet mål i kampen og det sjette sæsonmål.

- Vi møder et rigtigt godt Randers hold, der stiller med to spillere fra deres superligatrup (Jacob Dehn Andersen og Edgar Babayan, red.), hvilket også sender et signal om, at de var kommet for at vinde. Resultatet var en rigtig god U19-kamp, og en kamp, der fik det bedste frem i spillerne - fysisk, teknisk og taktisk, sagde en glad Kenneth Andersen efter opgøret.

Kampen gav debut til nyindkøbte Mads Døhr Tychosen. Offensivspilleren kom ind på kanten en halv time før tid, og kvitterede med en god arbejdsindsats.

FCM U19 spiller igen lørdag d. 13/9 kl. 13.00, på udebane mod Silkeborg. Se stilling og resultater fra U19 Ligaen her.

FC Midtjylland U19 - Randers Freja U19 5-0 (3-0)
25' 1-0 Rasmus Lauritsen
30' 2-0 Mikkel Duelund (assist Mikkel Frankoch)
32' 3-0 Simon Sterring (assist Gloire Rutikanga)
50' 4-0 Anders Hagelskjær
89' 5-0 Mikkel Duelund (assist Simon Sterring)

Opstilling: Rasmus Bach - Rasmus Nissen, Rasmus Lauritsen, Andreas Hermansen, Anders Hagelskjær (68' Alexander Munksgaard) - Mikkel Frankoch, Gloire Rutikanga, Mikkel Duelund - Sigurd Schøndorf (60' Mads Døhr Tychosen), Simon Sterring, David Akintola (80' Alexander Nicolajsen)