10.09.2014, 07:29 | Af: Administrator

VM-målscorer i spil mod OB

Det er gået hurtigt med arbejdstilladelsen til Marcos Ureña, og derfor kan den costaricanske VM-spiller få debut allerede i fredagens hjemmekamp mod OB.

Der er pludselig kommet en ny og uventet brik i det puslespil, som FC Midtjyllands trænerteam i disse dage er i gang med at samle frem mod fredagens opgør mod OB.

For en hurtig arbejdsgang i Udlændingestyrelsen har betydet, at Marcos Ureñas arbejdstilladelse allerede er på plads. Og det samme er den costaricanske VM-spiller, som onsdag formiddag lander i Billund, hvorefter kursen sættes direkte mod FC Midtjyllands træningsanlæg i Ikast.

Her får han for første gang mulighed for at hilse på sine nye holdkammerater, mens han torsdag deltager i træningen og dermed er højaktuel til den første superligakamp efter landsholdspausen.

Print-Selv-Billetter: FC MIDTJYLLAND - OB FREDAG D. 12. SEP. KL. 18.30 - KØB BILLETTER HER

Det ikke mindst set i lyset af, at trænerteamet må se bort fra skadede Morten 'Duncan' Rasmussen og Tim Janssen, mens Paul Onuachu er sendt en tur i skammekrogen med karantæne efter sit gule kort i sejren over Esbjerg.

- På den korte bane gør tilgangen af Marcos Ureña, at vi har en angriber at råde over, som vi ikke havde regnet med allerede. Og set i lyset af, at Duncan og Tim er ude med skader, og Paul har karantæne, så er det en rigtig god nyhed. Det er dejligt, at arbejdstilladelsen er faldet på plads så hurtigt, at han kan træne med torsdag, siger cheftræner Glen Riddersholm.

Selv om den 24-årige landsholdsangriber har fået begrænset spilletid under sit ophold i russisk fodbold, så har han på landsholdet vist, at han ved, hvor målet står. Senest scorede han i Costa Ricas 2-0-sejr over Nicaragua, ligesom han kom på måltavlen under sommeren VM, hvor Costa Rica imponerede hele fodboldverdenen.

- Vi glæder os til at tage imod Marcos Ureña. Han var en del af et succesfuldt costaricansk landshold under VM, og han har et spændende potentiale, og så kommer han med nogle andre kompetencer end dem, vi i forvejen har i truppen. Han er en giftig omstillingsspiller med god fart, fortæller Riddersholm, der samtidig minder om, at Ureña skal have tid til vænne sig til en ny kultur.

- Det er vigtigt, at vi ikke for tidligt lægger for stort et forventningspres på ham, siger cheftræneren.

SCORER URENA I SIN DEBUT - SPIL PÅ KAMPEN PÅ UNIBET >>

FC Midtjylland har tidligere haft succes med hurtigt at integrere udenlandske spillere på holdet, og sportsdirektør Claus Steinlein glæder sig da også over, at papirarbejdet nu er på plads, så det midt- og vestjyske publikum kan begynde weekenden med at se en VM-spiller tørne ud for ulvene.

- Vi har en god tradition for hurtigt at integrere nye spillere i klubben og på holdet. Det har både spillere og trænerteamet tidligere vist, at de er dygtige til, og det er jeg sikker på, de også vil være i dette tilfælde, siger Claus Steinlein.

- Vi glæder os alle samme til at se Marcos Ureña i FCM-trøjen. Han er en spiller med et stort potentiale, og for os handler det om at få udløst det potentiale, som vi ved, han besidder. Vi har ønsket os en hurtig angriber til at supplere vores nuværende angribere, og det har vi fået med Ureña, som vi glæder os til at følge resten af efteråret, siger Steinlein.

Marcos Ureña, der får trøje nummer 11 i FC Midtjylland, står noteret for 16 landskampe for Costa Rica.