19.01.2015, 15:45 | Af: Administrator

Alle får chancen i første træningskamp

Tirsdag eftermiddag tager FC Midtjylland hul på rækken af træningskampe. Første test bliver mod Skive IK klokken 14.00 på Wunderelf Arena.

Efter en god uges træning skal FC Midtjylland tirsdag eftermiddag for første gang i år i aktion. Det sker på Wunderelf Arena, hvor Nordic Bet Liga-klubben Skive IK kommer på besøg.

Og det bliver et opgør, hvor alle spillere kommer i aktion, fortæller cheftræner Glen Riddersholm.

- Vi bruger de tre første træningskampe til at få set hele truppen. Alle spillerne får mulighed for at vise sig frem, hvilket er et udtryk for, at vi har en stærk trup, siger Riddersholm.

Derfor skal man heller ikke lægge noget i morgendagens startopstilling, som bliver skiftet i pausen, således spillerne får en halvleg hver.

- Startopstillingerne bliver blandede, og det er for at signalere, at der ikke er noget, der er givet på forhånd. Vi har en stærk trup med stor konkurrence om pladserne, og det er op til de spillere, som måske har følt sig lidt forbigået i efteråret at vise, at de er klar, mens det for dem, der spillede meget i efteråret, handler om at vise, at det ikke var tilfældigt.

Dermed er der heller ikke fokus på resultaterne i opstartens testkampe.

- Vi bruger træningskampene til at se, om hver enkelt spiller falder ind i den kollektive stil, som vi har udviklet, og ikke mindst om de overholder de aftaler, vi arbejder med. Det er noget af det, vi kigger allermest efter. Resultaterne er underordnede i træningskampene. Det handler om at komme ud og arbejde med forskellige strategier såvel offensivt som defensivt, fortæller Riddersholm og afslører nogle af morgendagens fokuspunkter.

- Det bliver en kamp, hvor vi prøver nogle taktiske ting af. Der vil være fokus på vores preslinje og defensive organisation. Offensivt kunne vi godt tænke os, at vores omstillinger blev skarpere, end de var i efteråret.

Tilskuerne til morgendagens kamp på Wunderelf Arena, hvor der vil være fri entre, får for første gang mulighed for at se klubbens nye svenske målmand Johan Dahlin i aktion. Han begynder nemlig på kassen og skifter med Jakob Haugaard i pausen.

De eneste, som trænerteamet må se bort fra, er Pione Sisto og Patrick Banggaard, som er med det danske U21-landshold, mens Tim Sparv er af sted med det finske landshold. Erik Sviatchenko og Morten 'Duncan' Rasmussen står over i morgendagens kamp, mens Kristoffer Olsson og Eyjolfur Hedinsson er ude med skader.

Der er kick-off på Wunderelf Arena i Ikast tirsdag klokken 14.00.

Oversigt over opstartens træningskampe
20-01: FC Midtjylland - Skive IK kl. 14.00 på Wunderelf Arena
24-01: FC Midtjylland - Randers FC kl. 12.00 på Wunderelf Arena
26-01: FC Midtjylland - IK Start kl. 14.00 på Wunderelf Arena
28-01-08-02: Tre kampe spilles i Atlantic Cup i Portugal
13-02: FC Midtjylland (reserverne) - Viborg FF kl. 14.00 på Wunderelf Arena
14-02: FC Midtjylland - Molde kl. 15.00 på MCH Arena