13.01.2015, 13:17 | Af: Administrator

FCM sikrer sig U16-landsholdsspiller

16-årige Sebastian Buch Jensen skifter til FC Midtjylland fra AC Horsens.

FC Midtjyllands U17-hold får i foråret et nyt, offensivt kort at spille ud i kampene. Klubben har nemlig sikret sig U16-landsholdsspilleren Sebastian Buch Jensen, der skifter fra AC Horsens.

- Jeg kender nogle af spillerne fra landsholdet, og jeg har kun hørt godt om klubben. Jeg er ikke i tvivl om, at jeg vil udvikle mig som fodboldspiller her. Det er meget professionelt, og det kan jeg godt lide, forklarer Sebastian Buch Jensen.

- Der er gode træningsfaciliteter, og jeg har en forventning om, at jeg udvikler mig både som menneske og fodboldspiller, så jeg bliver en bedre angriber, uddyber talentet.

Sebastian Buch Jensen kan både begå sig på både midtbanen og i angrebet, men det er som angriber, at FC Midtjylland ser det største potentiale hos talentet.

- Sebastian er en dygtig kantspiller og angriber, men det er især på angrebspositionen, vi ser et spændende potentiale i ham. Han har et godt flair for spillet og er dygtig i sine førsteberøringer, siger Svend Graversen, der er U17-træner i FC Midtjylland.

16-årige Sebastian Buch Jensen er en del af det danske U16-landshold, hvor han står noteret for et enkelt mål i foreløbig to kampe. Den røde-hvide trøje har allerede givet store oplevelse til det unge talent.

- Den største oplevelse var i landskampen mod Tjekkiet, hvor jeg scorede mit første landskampsmål. Det var en helt ubeskrivelig følelse. Der gik et sus gennem kroppen, siger angriberen, der scorede til 1-0, men måtte se sig selv og holdkammeraterne besejret med 4-2.

For Sebastian Buch Jensen begyndte det hele i baghaven hjemme hos forældrene sammen med faren og storebroderen. Siden gik turen over Stensballe IK til AC Horsens for angriberen.

- Min familie har betydet meget for mig og min udvikling. Det samme har Allan Dvinge, fortæller Buch Jensen, der drømmer om på sigt at spille sig til en udlandskontrakt.

- Den helt store drøm er at komme til udlandet og kunne leve af det. Men i første omgang handler det om at slå igennem i FC Midtjylland, slår Sebastian Buch Jensen fast.

Og det har han kvaliteterne til, hvis man skal tro akademichef Flemming Broe.

- Sebastian er en meget dedikeret spiller, som har et stort fokus på sin individuelle udvikling. Han har nogle gode dybdeløb, og så er han en pågående og aggressiv angriber, der er dygtig begge vej, siger akademichefen.

Sebastian Buch Jensen bliver en del af U17-holdet i FC Midtjylland.