07.01.2015, 09:11 | Af: Administrator

Landsholdsmålmand til Akademiet

17-årige Andreas Raahauge, der er sidste skanse på det danske U18-landshold, skifter til FC Midtjylland.

Et nyt gammelt ansigt er ny mand på Akademiet. For godt nok er Andreas Raahauge ny mand i FC Midtjylland, men den talentfulde keeper har fortid hos ulvene, da han spillede på FCM Elitefodboldskole som U14- og U15-spiller.

Og den talentfulde keeper har ikke glemt træningerne på banerne i Herning. Han peger nemlig på flere af trænerne fra dengang som nogle af dem, der har betydet mest for hans fodboldudvikling.

- Da jeg spillede U14, var Kent Tornøe en af dem, som betød meget for mig. Det samme gjorde Kresten Vedstesen, Jan Asmussen og Søren Bjerg, mens jeg også har udviklet mig meget i Horsens, hvor min målmandstræner har hjulet mig meget, fortæller Andreas Raahauge.

For efter U15-fodbold i FC Midtjylland gik turen nemlig videre til AC Horsens, men nu har Raahauge altså valgt, at det er hos ulvene, at udviklingen skal fortsætte.

- Jeg kender de fleste spillere på Akademiet, og jeg husker den gode træningskultur, som er i klubben. FC Midtjylland er måske det højeste ungdomsniveau i Danmark, man kan spille på. Jeg ser frem til at få den udfordring til hver eneste træning, siger Andreas Raahauge, der fik sin fodboldopdragelse i Vildbjerg.

Fra målscorer til målmand
Og i Vildbjerg SF begyndte det hele faktisk på toppen. For Raahauge spillede nemlig angriber, men som U10-spiller blev han sendt i buret for at forhindre mål frem for at lave dem. Og siden har pladsen mellem stængerne givet det 17-årige talent mange store oplevelse. Den største fodboldoplevelse kom i Tyrkiet i den rød-hvide trøje.

- Det var, da jeg fik min landsholdsdebut i Tyrkiet som U16-spiller. Man bliver stolt, når man synger nationalsangen sammen med de andre og repræsenterer sit land, siger Raahauge om en begivenhedsrig nationaldebut.

- Det var en fed fornemmelse at få debut. Det var noget, jeg havde arbejdet for i lang tid, så det var en fed oplevelse, da det skete. Det var en meget målrig kamp, som vi vandt 7-4, husker målmanden, der har været en del af DBUs ungdomslandshold siden 2011.

Og i slutningen af måneden venter flere landsholdsopgaver for den unge målmand. Han er nemlig en af seks FCM-spillere, der er med, når det danske U18-landshold den 11. januar rejser på træningslejr til Qatar. 

Inspireres af de bedste
Raahauge har ikke som sådan en favoritklub, men han lader sig i stedet inspirere af flere forskellige keepere.

- Jeg tager lidt fra alle de målmænd, jeg ser i de store ligaer. Jeg var til prøvetræning i Leicester og trænede med Kasper Schmeichel. Det var fedt. Jeg har aldrig set en på det niveau før. Han er er en af dem, jeg ser op til, afslører Raahauge

Hvorvidt talentet en dag rækker til en plads mellem stængerne i Premier League, vil tiden vise, men FC Midtjyllands målmandstræner Henrik Ipsen ser spændende perspektiver i den unge målmand.

- Andreas er en hurtig og eksplosiv målmand, som er godt skolet. Han har en fin størrelse og er reaktionsstærk. Nu skal han vænne sig til at spille på et højere niveau, men det er jeg ikke i tvivl om, at han kan, siger Ipsen.

- FC Midtjylland spiller en form for fodbold, hvor det er vigtigt, at keeperen er god til og tryg ved at bruge fødderne, og det er et af de områder, hvor han skal lægge på i forhold til udførelse og til at tage de rigtige beslutninger, fortæller målmandstræneren.

Også akademichef Flemming Broe er glad for tilknytningen af Raahauge, som skal være med til at skærpe konkurrence i målmandsteamet på Akademiet.

- Vi får en dygtig målmand i årgang 97, som har stået på samtlige ungdomslandshold. Han er en dedikeret målmand, som er i en god udvikling, og han skal være med til at skabe konkurrence blandt målmændende på Akademiet, siger akademichefen.

Andreas Raahauge er noteret for ni ungdomslandskampe.