12.01.2015, 15:30 | Af: Administrator

Nye udfordringer til Korch

FC Midtjylland og målmandstalentet Oliver Korch er blevet enige om at ophæve kontrakten.

Han var fast sidste skanse i sin akademitid, men som senior har det knebet med spilletid for Oliver Korch. Og det er da også netop den unge keepers jagt på spilletid, der gør, at man er blevet enige om at ophæve kontrakten.

- Jeg vil gerne ud og spille noget fodbold, og det ser jeg de bedste muligheder for, hvis vi vælger at stoppe samarbejdet, og det er både jeg og klubben enige om, siger Oliver Korch.

Den 20-årige sjællænder fik sin fodboldopdragelse i Ledøje-Smørum Fodbold, hvorfra turen gik via Lyngby til FC Midtjyllands fodboldakademiet, hvor han som 14-årig blev tilknyttet i 2009.

- Jeg har mange fantastiske minder med klubben. Jeg vandt det danske mesterskab som U17-spiller, og jeg har fået en masse ungdomslandskampe, fede ture og venner for livet. Så jeg har været super glad for at være i FC Midtjylland, og det er hårdt at sige farvel. Men som jeg har sagt til de andre, så er det ikke et farvel men et på gensyn for mig, for jeg holder meget af klubben og kommer til at besøge den.

Satser fortsat på fodbolden
- Specielt til nogle af de gutter, som jeg har fulgtes med, siden jeg var 14 år, er det hårdt at sige farvel. Det samme gælder for de trænere, der har været der for mig, når jeg har haft brug for det både som fodboldspiller og menneske. Når man ikke lige har kunnet tage hjem til sine forældre, så har trænerne taget over, fortæller Oliver Korch.

Den tidligere ungdomslandsholdskeeper var i efteråret udlejet til Hobro, hvor det blev til flere kampe på bænken for superligaoprykkerne, og han har fortsat store ambitioner inden for kridtstregerne.

- Det er ikke fordi, at jeg ikke længere satser på fodbold. Overhovedet ikke. Jeg drømmer stadig om at spille Superliga, men jeg tager et skridt ned nu for at komme op igen, og det er jeg ikke i tvivl om, at jeg nok skal komme  

I FC Midtjylland har sportsdirektør Claus Steinlein forståelse og respekt for den beslutning, som målmandstalentet har truffet.

- Vi er glade for, at vi kan hjælpe Oliver videre. Han har udviklet sig meget som menneske, men fodboldmæssigt er det selvfølgelig ikke gået helt, som vi havde håbet. Men vi tror og håber, at han finder fodboldlykken i en ny klub. Han har truffet en flot beslutning, som vi kun kan have respekt for, siger Claus Steinlein.

Hvor fodboldfremtiden ligger for Oliver Korch kendes endnu ikke.