05.01.2015, 22:48 | Af: Administrator

Svensk midtstopper til Akademiet

FCM’s akademi har tilknyttet den talentfulde forsvarsspiller Andreas Murbeck. Den hovedstødsstærke svensker har senest spillet i Landskrona og glæder sig til at spille mere fodbold langs jorden. 

På FC Midtjyllands superligamandskab er der tre svenskere. Petter AnderssonKristoffer Olsson og senest Johan Dahlin.

Og nu er endnu en svensker i klubben, idet den 16-årige midtstopper Andreas Murbeck er hentet til Akademiet. Svenskeren kommer fra Malmö FF, hvor hans præstationer også tidligere har vagt interesse fra europæiske klubber.

Talentet har tidligere været til prøvetræning på Heden, og det var et godt indtryk af klubben, som gjorde at Murbeck valgte at skifte de hjemlige rammer i Sverige ud med Ikast og FC Midtjylland.

- Mit ophold var virkelig godt, og jeg kunne med det samme se, at FC Midtjylland er en klub, der tager hånd om spillerne. Alle var venlige overfor mig, og samtidig kunne jeg mærke, at niveauet til træning var virkelig højt, fortæller Andreas Murbeck om den store beslutning.

- Samtidig er spillestilen noget anderledes end i Sverige. Jeg kommer fra en form for fodbold, hvor man sparker lidt mere lange bolde. Jeg kan bedre lide, når man forsøger at spille bolden op ad banen, og det var også en af de ting, som overbeviste mig om, at FCM var det rigtige valg.

Murbeck begyndte sin fodboldtid som helt lille, da han som treårig begyndte på fodbold i en lille klub uden for Malmö. Allerede som seksårig røg han dog ind til storklubben Malmö FF, hvor fodbolden i en tidlig alder begyndte at fylde mere.

- Allerede i Malmö blev det mere seriøst. Man begyndte ligeså stille at træne noget mere, og man kunne se, hvor styrkerne lå. Jeg lærte meget af at komme ind til en større klub, og mine forcer blev styrket.

At spillestilen i Danmark er anderledes glæder som sagt den unge svensker. Han ved, at der er ting i spillet, som han er nødt til at udvikle, hvis han skal slå igennem sydvest for Øresund. Et af punkterne på hans egen liste er spillet med bolden.

- Jeg er okay med bolden, men jeg skal stadig bygge på. Her i Midtjylland træner vi rigtig meget, så jeg lærer det og udvikler det hurtigt. Jeg skal samtidig forsvare mere ved jorden, fordi modstandernes spil også foregår der, siger Murbeck.

- Mine forcer ligger i hovedspillet og generelt i mit forsvarsspil. Jeg er ikke den hurtigste, så jeg er god i min placering og evne til at læse spillet. Generelt vil jeg gerne være en klog fodboldspiller, og det er nok også en af mine styrker allerede nu.

Netop det forudseende forsvarsspil er noget som Murbecks er optaget af. Han er stor Chelsea-fan, og det skyldes blandt andet nogle af holdet forsvarsspillere, som svenskeren ser meget op til på fodboldbanen. Som type minder han også om Chelsea-stopperne.

- John Terry og Gary Cahill er mine helt store idoler. De spiller for min favoritklub, og så kompenserer de for, at de ikke er de hurtigste spillere. De placerer sig klogt på banen, og så er de benhårde i duellerne. Det er typer, som jeg selv gerne vil ligne på banen, fortæller forsvarsspilleren.

Drømmene er store hos den unge svensker. Han håber på en dag at spille i netop Chelsea, som han har været fan af siden han var lille. Først og fremmest vil han dog gerne slå igennem i FC Midtjylland.

- Jeg håber på, at jeg kan udvikle mig i den rigtige retning her, så jeg kan spille mig op på Superligaholdet en dag. Jeg fokuserer meget på at udvikle mig, og det er helt klart dét, som kommer i første række. Omvendt ville jeg da lyve, hvis jeg sagde, at jeg ikke vil vinde hver eneste gang jeg spiller, siger Murbeck med et lille smil.

Det er endnu en dedikeret spiller, som FCM har tilknyttet. Akademichef Flemming Broe glæder sig over tilgangen af Andreas Murbeck, som han kalder for en fokuseret spiller. Han roser specielt evnerne i duelspillet, hvor svenskeren har vist stor styrke.

- Han har en stærk koncentration, og han er meget bevidst om tingene. Han har spillet i en klub, hvor de har spillet med mange dueller, og derfor er det også en af hans klare forcer. Vi tror på, at han kan udvikle nogle gode spidskompetencer, siger Flemming Broe.

U17-træner Søren Bjerg har nu fået mulighed for at lære midtstopperen at kende på fodboldbanen. Han ser ligesom akademidirektøren et stor potentiale i spilleren.

- Når angriberen har ryggen til målet, så er han virkelig stærk. Omvendt skal han bygge på, når modstanderen bliver retvendt på ham. Samtidig tror vi på, at han qua sin højde kan udvikle et virkelig stærkt hovedspil, fortæller Søren Bjerg.

Svenskeren og FC Midtjylland har papir på hinanden i de kommende tre år. Murbeck indgår i klubbens U17-trup i første omgang.