19.01.2015, 18:47 | Af: Administrator

U19 fik hvæsset tænderne mod superligaspillere

Et mål i starten af hver halvleg gav Hobro sejren i mandagens træningskamp

FCM U19 sluttede efterårssæsonen af med en to uger lang tur til Argentina, men opholdet i det solbeskinnede Sydamerika har formentlig forekommet som fjern fortid, da ulvene ledsaget af snefnug spillede den første træningskamp i 2015.

Her fik U19-spillerne en fortrinlig matchning mod Hobros superligamandskab, der blandt andet talte Jesper Bøge, Rasmus Lynge Christensen og Mads Hvilsom - alle tidligere akademispillere i FCM.

Det var dog en helt fjerde spiller, der i starten løb med opmærksomheden. Emil Berggreen er blevet sat i forbindelse med norske Viking, men angriberen er altså stadig i Hobro, hvilket han understregede ved at bringe nordjyderne i foran allerede i kampens første minut. Berggreen modtog et langt indkast, og da en FCM-forsvarer gik på kroppen af ham, fik han i stedet bare vendt sig rundt og sparkede bolden i kassen - en sekvens, der viste forskellen på U19 Ligaen og superligaen.

FCM U19 halsede lidt bagefter i de første 5-10 minutter af kampen, men så var det, som om spillerne vænnede sig til tempoet, og holdet kom frem til flere gode chancer i de første 45 minutter, blandt andet ved Thychosen og Alexander Nicolajsen.

Elleve udskiftninger
I pausen blev hele holdet skiftet, og det gav debut til Andreas Raahauge og et "velkommen tilbage" til Rasmus Winther Johansen, der begge er kommet til fra AC Horsens. Der var også debut til balancespilleren Michael, der er kommet til fra FC Ebedei, og herudover var der spilletid til en stribe spillere fra U17-holdet.

Det var således på ingen måde et sammenspillet hold, og resultatet var, at presspillet ikke altid var præcist afstemt. Efter fem minutters spil brød en Hobro-spiller en FCM-aflevering på tværs af banen, og førte bolden frem, inden han lagde den af til en helt fri Dennis Høegh, der bare skulle sætte en inderside på.

Selvom Hobro kom frem til mere efter pausen, havde det sammenbragte FCM-team også deres momenter, og fronttrioen bestående af Mikael Anderson, Mads Vang og Jákup Thomsen kom frem til gode afslutninger.

Kenneth Andersen glædede sig over at kunne kickstarte forberedelserne til forårssæsonen med en kamp, der stillede krav til spillernes spiltempo og fysik:

- Vi går altid efter at blive matchet opad, så vi er glade for at Jonas (Dal Andersen, red.) har syntes, at de kunne bruge en træningskamp mod os i deres forberedelser. For os er det et rigtigt godt værktøj, for vi får at se, hvilke områder vores spillere kan være med på, og hvor de mangler noget i forhold til niveauet i superligaen, beretter U19-holdets cheftræner.

Jonas Gemmer, Mikkel Duelund og Malte Kiilerich Hansen var ikke med, da de er indlemmet i truppen til Superligaholdets træningskamp mod Skive i morgen. U19-holdets næste træningskamp spilles på lørdag kl. 15.30, hvor Viborg besøger Wunderelf Arena.

FC Midtjylland U19 - Hobro IK 0-2 (0-1)
1' 0-1 Emil Berggreen
49' 0-2 Dennis Høegh

Opstilling 1. halvleg: Rasmus Bach - Alexander Munksgaard, Rasmus Lauritsen, Rasmus Nicolaisen, Jeppe Solgaard - Mikkel Frankoch, Gloire Rutikanga, Alexander Nicolajsen - Babajide David, Mads Døhr Thychosen, Razak Adebayo Odeyemi

Opstilling 2. halvleg: Andreas Raahauge - Rasmus Nissen, Kristian Dirks Riis, Andreas Murbeck (U17), Anders Hagelskjær - Michael Olusoji Ogungbaro, Rasmus Winther Johansen, Simon Sterring - Mikael Anderson (U17), Mads Vang (U17), Jákup Thomsen

Startopstilling Hobro: Jesper Rask - Jesper Bøge, Mads Justesen, (?), Jacob Tjørnelund - Mads Jessen, Jonas Damborg, Martin Mikkelsen, Rasmus Lynge Christensen - Emil Berggreen, Mads Hvilsom