24.01.2015, 17:34 | Af: Administrator

U19 pudsede formen af mod lokalrivalerne

Razak blev dobbelt målscorer i første halvleg, og efter pausen gjorde Jákup ham kunsten efter i 6-1 sejren over Viborg. Ti mand skiftet i pausen.

Lige som det var tilfældet i mandagens træningskamp mod Hobros superligahold, skiftede FCM U19 hele holdet i pausen af lørdagens match mod Viborgs mandskab fra U19 Divisionen. Eneste undtagelse var på venstre back, hvor Anders Hagelskjær fik hele kampen, da Jeppe Solgaard var blevet skadet i fredagens træning.

Til dagens kamp havde FCM U19 fokus på det høje pres, og det blev praktiseret fint i begge halvlege. Det lykkedes ofte at erobre bolden på Viborgs banehalvdel, og gæsterne så sig ofte nødsaget til at sparke lange bolde.

De voldte til gengæld FCM-forsvaret en smule problemer især i første halvleg, noget cheftræner Kenneth Andersen tilskrev den omstændighed at begge midterforsvarere netop er kommet tilbage efter længerevarende skader, og at man havde en helt "grøn" mand på sekserpositionen i nytilkomne Michael. Kampen bød også på uofficiel debut til Montell Moore, der gik ind på højrekanten. Englænderen trænede i mandags med sine nye holdkammerater for første gang.

Fraset enkelte tilbud til gæsterne, stod der dog FCM på tingene i de første femogfyrre minutter, hvor Razak gjorde det til 1-0 og 2-0 inden han lagde op til Simon Sterrings 3-0 scoring - de to sidste mål begge scoret med hovedet efter indlæg.

Farlig færing i fokus
Efter pausen fik Viborg reduceret, da de opsnappede en dårlig aflevering på FCM's banehalvdel, herefter tog FCM og Jákup Thomsen over. Den færøske angriber scorede først til 4-1 og 5-1, inden han lagde op til Rasmus Winther Johansens mål, der også blev kampens sidste.

- I modsætning til kampen mod Hobro, så vidste vi, at det ville blive en kamp, hvor vi var mest på bolden. Derfor gjaldt det om at vi skulle spille med tålmodighed, og have den rigtige timing i vores afleveringer, for at kunne splitte et kompakt Viborg-hold, og det synes jeg spillerne var dygtige til.

- Lige nu er der meget styrke- og løbetræning på programmet, og man kunne godt se, at vi i nogle sekvenser mangler lidt boldføling. Det er helt som forventet på det her tidspunkt i opstarten, og overordnet er jeg meget fortrøstningsfuld efter de første to træningskampe, fortalte Kenneth Andersen efter kampen.

FCM U19 var uden Mikkel Duelund, David, Malthe Kiilerich Hansen, Mikkel Frankoch og Jonas Gemmer, der var udtaget til superligaholdets træningskamp mod Randers FC tidligere på dagen. Næste punkt i FCM U19's opstartsprogram er hjemmekampen mod Holstein Kiel om en uge, 31. januar, kl. 15.15.

FC Midtjylland U19 - FK Viborg U19 6-1 (3-0)
1-0 Razak Adebayo Odeyemi (assist Montell Moore)
2-0 Razak Adebayo Odeyemi (assist Gloire Rutikanga)
3-0 Simon Sterring (assist Razak Adebayo Odeyemi)
3-1 Viborg
4-1 Jákup Thomsen (assist Mikael Anderson)
5-1 Jákup Thomsen (assist Mads Vang)
6-1 Rasmus Winther Johansen (assist Jákup Thomsen)

Opstilling 1. halvleg: Andreas Raahauge - Rasmus Nissen, Kristian Dirks Riis, Rasmus Nicolaisen, Anders Hagelskjær - Michael Olusoji Ogungbaro, Gloire Rutikanga, Simon Sterring - Montell Moore, Mads Døhr Thychosen, Razak Adebayo Odeyemi

Opstilling 2. halvleg: Rasmus Bach - Alexander Munksgaard, Rasmus Lauritsen, Andreas Murbeck (U17), Anders Hagelskjær - Alexander Nicolajsen, Rasmus Winther Johansen, Nikolaj Kirk (U17) - Mikael Anderson (U17), Mads Vang (U17), Jákup Thomsen

Billede: JPS Photo 2014.