31.01.2015, 17:43 | Af: Administrator

Uafgjort i første test i Portugal

Morten 'Duncan' Rasmussens mål mod Örebro lignede længe afgørelsen, men en svensk scoring fem minutter før tid sendte de to mandskaber i straffesparkskonkurrence, og her var svenskerne skarpest.

Fødselaren Morten 'Duncan' Rasmussen lignede længe en matchvinder med sit mål i slutningen af første halvleg mod svenske Örebro, men en svensk scoring blot fem minutter før tid frarøvede dagens fødselar den rolle.

De første 45 minutter bød ikke på mange store muligheder, til gengæld bød den langt hen ad vejen på midtjysk dominans mod Örebro, der kun i enkelte momenter var lige ved at blive farlige på omstillinger.

Derfor var det også svært at indvende noget mod det, da Morten 'Duncan' Rasmussen, som i dag fylder 30, viste sin målfarlighed i feltet, da han tæt under fik kæmpet sig først på bolden mellem to Örebro-spillere og kunne sende ulvene i front.

Målet kom efter et stærkt midtjysk pres, som resulterede i, at Rilwan Hassan endte med bolden uden for svenskernes straffesparksfelt og med et par fine driblinger kom igennem til afslutning, som keeperen dog klarede, men kantspilleren var hurtigst over returen og sendte den på tværs til Duncan.

Anden halvleg blev en mere rodet affærer, og kampen var mere jævnbyrdig. Alligevel lignede det længe en midtjysk sejr, selv om svenskerne var tæt på en udligning med ti minutter igen, da de fik lov til at sende en afslutning af sted et godt stykke inde i det midtjyske felt, men Johan Dahlin hev en flot redning frem i situationen.

Han var dog prisgivet fem minutter senere, da Örebro brød igennem i deres højre side og derfor let kunne spille bolden på tværs, hvor Daniel Gustavsson kunne sende udligningen i kassen.

Jim Larsen havde forinden haft en udmærket mulighed, da han var blevet fremme i feltet efter et hjørnespark, og fik en bold serveret efter en god Petter Andersson-aktion, men uheldigvis for forsvarsklippen sendte han bolden i sidenettet.

En velspillende Andersson forsøgte sig selv i kampens slutning med et skud fra distancen, men Örebro-keeperen kom godt ned til det, og dermed blev der ikke scoret mere i den ordinære kamp. Det betød straffesparkskonkurrence og muligheden for at få et ekstra point på kontoen. Turneringen er nemlig bygget op, så spiller man uafgjort, går man direkte i straffesparkskonkurrence, og vinderen her sikre sig et ekstra point, så man altså løber mod to point.

Men i den disciplin var svenskerne skarpest. Begge hold åbnede med at score - Pione Sisto med et frækt tip over keeperen, men herfra manglede skarpheden, og bolde blev på skift sendt på stolpen og over mål. Jakob Poulsen scorede også for ulvene, mens Jesper Lauridsen, Petter Andersson, Kristian Bach Bak og Jim Larsen måtte se sig selv misbruge chancen fra 11-meterpletten, og så måtte midtjyderne tage til takke med et point, mens Örebro sætter to point på kontoen.

Næste gang FC Midtjylland skal i aktion i Portugal er på tirsdag mod tjekkiske Mladá Boleslav. Det opgør har kick-off klokken 21.00 dansk tid og kan ligeledes følges direkte på TV3 Sport.

FC Midtjylland - Örebro 1-1 (1-0)
1-0 Morten 'Duncan' Rasmussen 40'
1-1 Daniel Gustavsson 85'

Herefter vandt Örebro 3-2 i straffesparkskonkurrence.

Start-11: Johan Dahlin - Kristian Bach Bak, Jim Larsen, Erik Sviatchenko (75' Malte Kiilerich Hansen), Jesper Lauridsen - Izunna Uzochukwu, Petter Andersson, Jakob Poulsen, Rilwan Hassan, Sylvester Igboun (46' Pione Sisto) - Morten 'Duncan' Rasmussen (46' Paul Onuachu).