04.10.2015, 20:41 | Af: Administrator

Atter clean sheet og tre point

Daniel Royer og Marcos Ureña nettede i 2-0-sejren over AGF.

Torsdag hentede FC Midtjylland en stærk sejr ude mod belgiske Club Brügge og har stadig maksimumpoint i Europa Leagues gruppe D. Sent søndag aften stod den så igen på den hjemlige Alka Superliga, da AGF var på besøg på MCH Arena i den sidste kamp før landskampspausen - og den sidste runde før den første portion af TV-penge uddeles.

I forhold til opgøret i Brügge var Mikkel Duelund med fra start i stedet for Pione Sisto, mens målscorer til 0-2 i torsdagens opgør, Paul Onuachu, var helt i front i stedet for Duncan.

Netop Onuachu var ikke langt fra efter godt 10 minutter, da han med et halvt saksespark sendte bolden en halv meters penge forbi Steffen Rasmussens mål.

Chancer var der ellers ikke mange af, men til gengæld viste midtjyderne sig – som så ofte før – at besidde den nødvendige kynisme og den evige farlighed på dødbolde til at bringe sig i front. En dårlig clearing efter et hjørnespark endte lige for fødderne af Daniel Royer, der med lethed kunne nette for anden gang i sæsonen.

Det fortsatte småt med chancerne, og derfor spoler vi helt hen til en lille times spil. ’Lange Paul’ blev taget ud, og ind kom lynende hurtige Marcos Ureña, der ikke skulle bruge mange minutter for at markere sig. Costaricaneren kom perfekt i dybden, tog et træk rundt om Steffen Rasmussen og fordoblede den midtjyske føring.

Det blev en aften, hvor effektivitet må siges at være et nøgleord. Endnu engang lukkede midtjyderne helt af i de bagerste rækker, mens chancerne blev udnyttet køligt. 2-0 sluttede det i Herning, og dermed går FC Midtjylland på landskampspause med en føring på tre point i toppen af Alka Superligaen.

© Getty Images 491318802

KAMPFAKTA:

Alka Superliga, runde 11:
FC Midtjylland – Aarhus GF 2-0 (1-0)

30’ 1-0 Daniel Royer
63’ 2-0 Marcos Ureña

Advarsler:
11’ Josip Elez, AGF
52’ Danny Olsen, AGF
66’ Adrián Lopez, AGF
83’ Kristoffer Olsson, FCM

Holdopstillinger (Udskiftninger):
FCM, 4-1-4-1:
31 Mikkel Andersen – 28 André Rømer, 4 Erik Sviatchenko, 2 Kian Hansen, 70 Filip Novák – 3 Tim Sparv – 77 Daniel Royer (68’ Pione Sisto), 17 Kristoffer Olsson, 7 Jakob Poulsen, 22 Mikkel Duelund (79’ Morten ’Duncan’ Rasmussen) – 33 Paul Onuachu (58’ Marcos Ureña).
Bænk:
30 Andreas Raahauge, ’9 Morten Duncan Rasmussen’, 11 Marcos Ureña, 15 Jesper Lauridsen, 19 Marco Larsen, 20 Francis Dickoh, 27 Pione Sisto.

AGF, 4-4-1-1:
1 Steffen Rasmussen – 5 Alexander Juel Andersen, 25 Adrián Lopez, 18 Josip Elez (62’ Mate Vatsadze), 6 Daniel Christensen – 9 Danny Olsen (73’ Ahmed Yasin), 16 Jens Jønsson, 4 Daniel A. Pedersen, 20 Elmar Bjarnason – 10 Kim Aabech (79’ Jesper Lange) – 8 Aleksandar Cavric.
Bænk:
23 Lukas Fernandes, 2 Dino Mikanovic, 7 Stephan Petersen, 11 Jesper Lange, 14 Ahmed Yasin, 21 Mate Vatsadze, 28 Dzhamaldin Khodzhaniazov.

Dommer:
Michael Tykgaard

Tilskuere:
5.604 på MCH Arena

Kampens FCM-spiller:
Kristoffer Olsson