20.10.2015, 09:57 | Af: Administrator

Blog: Vi har brug for fokus

Vi er danske mestre, vi er på toppen af tabellen, og vi har vist vores berettigelse i Europa League! Derfor skal det ikke tage form af benovelse, når Napoli torsdag aften kommer på besøg, mener fankoordinator Peter Ross

Det er snart ved at blive en vane, at jeg kan starte min blog med at fremhæve endnu en sejr på grønsværen. I fredags gik det ud over Randers, som vi slog for sjette gang i streg, efter en kamp der ikke går over i historiebøgerne, men som dog gav løfter om bedre tider rent offensivt, hvor særligt de første 30 minutter gav Randers-spillerne sved på panden. Torsdag aften bliver Alka Superligaen dog parkeret for en stund, og vi får i stedet besøg af en modstander fra en helt anden hylde, end vi normalt er vant til, når Napoli kigger forbi med hele stjerne-kavaleriet.

Det bliver ikke alene en oplevelse for spillerne på banen, det bliver også en oplevelse for alle os på lægterne, men det skal ikke tage form af benovelse - vi er danske mestre, vi er på toppen af tabellen, og vi har vist vores berettigelse i Europa League! Det kan godt være, at Gonzalo Higuain koster mere, end vi sammenlagt har tjent på spillersalg gennem 16 år, hvilket trods alt sætter styrkeforholdet lidt i relief både sportsligt og økonomisk, men det betyder ikke, at kampen er afgjort på forhånd.

Jeg har skrevet det tæt på tusinde gange før, og i dag bliver ingen undtagelse; står vi sammen på tribunerne, kan vi udrette små mirakler - og det skal bevises torsdag! Måske er Napoli-spillerne vant til store udebaner hos Juventus, Milan og Roma, men MCH Arena på en råkold oktober-aften kan umuligt være et drømmescenarie for en samling sydeuropæere, der foretrækker 25 grader i skyggen, hvilket kan være vores mulighed for succes.

Kan vi fra tilskuerpladserne formå at lægge et tryk på italienerne, magen til det Southampton mødte for et par måneder siden, så har vi gjort vores del af arbejdet. Jeg er i hvert fald ganske fortrøstningsfuld i forhold til, at Jess Thorup & co. nok skal få gjort spillerne klar, selvom skadeslisten efterhånden er så lang, at man bliver helt træt bare ved tanken om den.

Lad begejstringen skinne i gennem og gør din del af arbejdet, hvad enten du klapper lidt ekstra, når spillet går vores vej, appellerer når dommeren dømmer mod os eller lader dig rive op af sædet, når vi skaber muligheder på Napolis banehalvdel. Det er de små, usynlige procenter, der i sidste ende betyder så ufatteligt meget - det har vi oplevet så mange gange før.

I ugens løb blev vi desværre også vidne til endnu et kapitel i den famøse sag, der er fulgt i kølvandet på Glen Riddersholms opsigelse tilbage i juni. Der er sagt og skrevet meget i den sag, hvilket jeg ikke har nogle intentioner om at bidrage yderligere til - som udenforstående synes det hele blot en anelse dumt. Vi har at gøre med en træner, der har taget klubben til et helt nyt niveau rent sportsligt, hvilket til enhver tid bør aftvinge respekt, og samtidig har vi at gøre med en klub, der i øjeblikket tager stormskridt på vejen mod en fast plads i toppen af dansk fodbold - det klæder ingen af de parter, sådan at lufte det beskidte vasketøj offentligt.

Lad mig blot minde om, at der allerede for 10 år siden, da Peter Skov-Jensen og Mohamed Zidan var blevet solgt til Tyskland, blev meldt ud på store bannere fra fansene; "spillere kommer og går - klubben består" - essensen er den samme i dag, hvad enten man hedder Riddersholm, Thorup, Ankersen eller Steinlein. FC Midtjylland er din og min klub, og dét bør ingen eller intet få lov at ændre på!

Hele sagen ender med at fjerne fokus fra det, der nu en gang er det vigtigste i en fodboldklub; spillet på banen. Min klare opfordring til alle parter må være, at lade mundhuggeriet ligge og i stedet se fremad - der venter langt større udfordringer fremadrettet end at placere ansvaret for nogle episoder, der bør høre fortiden til!

Nu er det tid til at lade fødderne tale - det er dén del af spillet, vi alle elsker mest, og heldigvis kalder MCH Arena igen torsdag aften, så vi kan komme videre i teksten.

Med håbet om en god kamp,
Peter Ross