22.10.2015, 21:02 | Af: Administrator

Bravt kæmpende FCM mødte overmagten

Et midtjysk mandskab med flere skadesafbud krigede for et overraskende point, men Napoli-stjernerne løb med sejren i Herning.

Topopgør mellem FC Midtjylland og det italienske storhold, SSC Napoli… Jo, den er god nok! Med maksimumpoint til både de danske mestre og Napoli inden Europa League-gruppespillets tredje runde var der regulært topbrag i Herning. Og trods den klasseforskel, der ikke på papiret kan være tvivl om, så var det fra start ikke til at se, hvilket af holdene der normalt slår sine folder i toppen af den italienske Serie A.

De danske værter trykkede på fra åbningsfløjtet og var også først til at få bolden i nettet, men Erik Sviatchenkos hovedstødsscoring efter hjørnespark blev annulleret for frispark. Også Daniel Royer kom frem til et par fornuftige chancer i løbet af de første 10 minutter.

Det var ikke til at se, at spillere som Pione Sisto, Kristian Bach Bak, Petter Andersson og Kristoffer Olsson ikke var til rådighed, eller at opstillingen derfor var en uvant 4-4-2. FCM var udfordrende, aggressive og havde på ingen måde en primitiv tilgang mod storfavoritterne. Men selv om hjemmeholdet var bedst i indledningen, så fornægtede klassen sig kun på lånt tid. José Callejon nettede på utrolig vis direkte på førsteberøringen efter Kalidou Koulibalys lange aflevering, og så var gæsterne oppe med én efter 20 minutter.

I Italien er man glad for hurtige biler, og napolitanerne viste da også for en periode et gear eller to mere, end – med al respekt for dansk fodbold – noget som helst dansk hold nogensinde ville kunne mønstre.

Manolo Gabbiadini, italiensk landsholdsangriber, var på toppen for Napoli, og med to scoringer, begge stolpe ind, pressede han på for atter at henvise ingen ringere end Gonzalo Higuaín til bænken, når Napoli søndag møder Chievo på udebane i Serie A.

0-3 var en hård én at sluge, efter midtjyderne havde indledt kampen så flot. Men to minutter før pause fik tilskuerne til den kolde oktoberkamp lidt at varme sig på, da Martin Pusic styrede Daniel Royers flipperskud ind bag Pepe Reina og sikrede en reducering.

Med 1-3 var der fortsat lang vej til point, men med organisationen godt på plads spillede FC Midtjylland på ny sin chance mod det italienske storhold.

Og med lidt mere tur i den, så havde hjemmeholdet da også skabt spænding om udfaldet. Indskiftede Awer Mabil fandt Tim Sparv i et overlap i venstresiden, og finnen lagde bolden til rette for Daniel Royer, hvis forsøg blev reddet på målstregen. Anden halvlegs største mulighed, men utur for østrigeren og FC Midtjylland, der ikke skulle komme tættere på point denne aften.

Nå, ja, skulle man lige for en kort stund have glemt, hvilken klasse FCM var oppe imod, så satte Napoli altså både Marek Hamsik og Gonzalo Higuain på banen i anden halvleg.

Og den argentinske stjerneangriber var altså heller ikke tilfreds med blot at have set til, mens holdkammeraten Gabbiadini havde nettet to gange. Med et tordenskud fra distancen testede Gonzalo Higuaín Mikkel Andersen, og i overtiden kom han igennem i dybden og udplacerede Mikkel Andersen til 1-4.

I gruppens andet opgør spillede Legia Warszawa og Club Brügge 1-1 i Polen, og dermed har FC Midtjylland stadig et solidt forspring på fem point ned til de to grupperivaler.

© Getty Images 493803068

 

KAMPFAKTA:

Europa League, gruppe D, kamp 3/6:
FC Midtjylland – SSC Napoli 1-4 (1-3)

19’ 0-1 José Callejon
31’ 0-2 Manolo Gabbiadini
40’ 0-3 Manolo Gabbiadini
43’ 1-3 Martin Pusic
90+4’ 1-4 Gonzalo Higuain

Advarsler:
83’ Kalidou Koulibaly, Napoli

Holdopstillinger (Udskiftninger):
FCM, 4-4-2:
31 Mikkel Andersen – 28 André Rømer, 4 Erik Sviatchenko, 2 Kian Hansen, 70 Filip Novák – 77 Daniel Royer, 7 Jakob Poulsen, 3 Tim Sparv, 22 Mikkel Duelund (73’ Awer Mabil) – 9 Morten ’Duncan’ Rasmussen (73’ Marco Larsen), 10 Martin Pusic (62’ Paul Onuachu).
Bænk:
1 Andreas Raahauge, 15 Jesper Lauridsen, 19 Marco Larsen, 26 Patrick Banggaard, 33 Paul Onuachu, 42 Babajide David, 45 Awer Mabil.

Napoli, 4-3-3:
25 José ”Pepe” Reina – 11 Christian Maggio, 21 Vlad Chichires, 26 Kalidou Koulibaly, 31 Faouzi Ghoulam (81’ Ivan Strinic) – 5 Allan (60’ Marek Hamsik), 6 Mirko Valdifiori, 19 David López – 7 José Callejon (64’ Gonzalo Higuaín), 23 Manolo Gabbiadini, 77 Omar El Kaddouri.
Bænk:
22 Gabriel, 3 Ivan Strinic, 8 Jorginho, 9 Gonzalo Higuaín, 17 Marek Hamsik, 24 Lorenzo Insigne, 33 Raúl Albiol.

Dommer:
Serdar Gözübüyük

Tilskuere:
9.210 på MCH Arena

Kampens FCM-spiller:
Kian Hansen