25.10.2015, 19:29 | Af: Administrator

Brøndby brød god udebanestime

Brøndby var skarpest og tildelte ulvene sæsonens første nederlag på udebane

Der var gode periode til begge mandskaber på Brøndby Stadion, men hjemmeholdet udnyttede sine bedst, og derfor løb de også med sejren og tildelte samtidig FC Midtjyllands sæsonens første nederlag på udebane.

Første scoring kom efter små tyve minutter, da hjemmeholdet slog kontra på en FCM-fejlaflevering. En lang bold blev sendt frem til Christian Jakobsen, der fra venstre side trak ind i banen og med venstreskøjten sendte kuglen i langt hjørne.

Og uden chance for Mikkel Andersen i målet kunne Brøndbys firemåls-skytte fra pokalkampen mod Holbæk notere sig for kampens første mål.

I det hele taget var det hjemmeholdet, der sad tungt på begivenhederne i første del af kampen. Men de midtjyske gæster kom til muligheder, og efter en god halv time fik Mikkel Duelund en af slagsen.

Morten Duncan fik headet bolden godt videre til venstrekanten, der udnyttede sine timer i styrkelokalet til at presse Brøndby-forsvareren væk, men afslutningen et stykke inde i felten savnede præcision og havnede i favnen på Frederik Rønnow.

Brøndby-keeperen var dog ikke i nærheden af Jakob Poulsens frispark-afslutning, men desværre var stolpen i vejen for en udligning. Poulsens inderside skulle dog få afgørende betydning små ti minutter senere, da han tog chancen udefra.

Med en følt inderside dirigerede dagens anfører udligningen i mål kort før pausen.

Det var et  FCM-hold, der efter pausen kom ud for at styre begivenhederne. Og det lykkedes. Holdet satte sig på spillet. De store chancer udeblev dog.

Men med et kvarter igen dukkede indskiftede Johan Elmander op i feltet. Teemu Pukki fik sendt bolden på tværs, hvor Thomas Kahlenberg afsluttede på stolpen. Returen var Elmander hurtigt over, og så kunne svenskeren bringe hjemmeholdet i front.

Med otte minutter tilbage af opgøret sendte FC Midtjylland 18-årige Mads Døhr Thychosen på banen til sin debut i bestræbelserne på at jagte en udligning, og med fem minutter blev også Babajide David sendt på banen, men lige lidt hjalp det, og FCM led sit første udebanenederlag i sæsonen.

FC Midtjylland skal allerede i kamp igen på onsdag, når det gælder DBU Pokalen, hvor modstanderen er FC Roskilde fra 1. division.

Brøndby IF - FC Midtjylland 2-1 (1-1)
1-0 Christian Jakobsen 19’
1-1 Jakob Poulsen 43’
2-1 Johan Elmander 74’

Advarsler:
50’ Johan Larsson
61’ Tim Sparv
69’ Filip Novak
90' Frederik Holst

Start-11: Mikkel Andersen, André Rømer, Kian Hansen, Patrick Banggaard, Filip Novák, Tim Sparv, Jakob Poulsen, Marco Larsen (82’ Mads Døhr Thychosen), Daniel Royer (57’ Awer Mabil), Mikkel Duelund, Morten 'Duncan' Rasmussen

Bænk: Andreas Raahauge, Francis Dickoh, Jesper Lauridsen, Jonas Gemmer, Awer Mabil, Babajide David, Mads Døhr Thychosen

Dommer: Michael Tykgaard

Tilskuere: 11.650