16.10.2015, 08:12 | Af: Administrator

Den lange mand fra Lagos

Jyllands-Posten bringer i dag et stort portræt af FC Midtjyllands tårnhøje nigerianer Paul Onuachu

To fodboldspillere kommer gående side om side. Begge er fra Nigeria og uden voldsomt mange år på bagen. Men det er også de eneste ligheder, der er til at få øje på.

For den ene er af mindre bygning, omkring 1,75 m høj, mens den anden skal dukke sig, hvis han står i en flykabine.

Hans ranglede krop på 2,01 m leder tankerne hen på ét ord; lemmedasker. En person med lange daskende arme, som det står anført i Den Danske Ordbog.

Men hvis man har set denne ranglede mand på en fodboldbane, glider ordet lemmedasker hurtigt ud af tankerne igen.

Paul Onuachu er nemlig meget mere end det. Han er Superligaens højeste spiller, han har forbavsende høj fart og megen teknik til trods for sine lange lemmer, og han er manden, der gang på gang i dette efterår har gjort en forskel både defensivt og offensivt, når han er blevet sat på banen for sin klub FC Midtjylland.

21-årige Paul Onuachus kendetegn, højden, bliver da også addresseret med det samme, da Jyllands-Posten sætter ham stævne i Ikast Hallens kantine.

- Min højde er naturligvis noget, folk lægger mærke til med det samme, når de møder mig. Jeg ved også godt, at jeg er højere end de fleste, men jeg ser ikke mig selv som høj-høj,« lyder det fra Paul Onuachu, der sender ordene ud over læberne på et flydende engelsk tilsat en afrikansk klang og accent over sig.

Men det var dog ikke langt fra, at Paul Onuachus 2,01 m aldrig var blevet et giftigt våben for FC Midtjylland. Da han var 15 år, forsøgte hans far nemlig at overtale ham til at opgive drømmen om at blive fodboldspiller. Han skulle få sig et fast og stabilt job i stedet.

Men lad os vende tilbage til det senere.

For fortællingen om Paul Onuachu begynder et helt andet sted. I bydelen Ojo i den nigerianske hovedstad Lagos, hvor Onuachu er født og vokset op…

Hele fortællingen om FCM's Onuachu kan læses i dagens udgave af Jyllands-Posten eller på Premium. Portrættet kan desuden findes her >>

Foto: Getty Images 485253966