27.10.2015, 15:17 | Af: Administrator

FC Midtjylland på Twitter-radaren

De danske mestre tabte godt nok 1-4 til Napoli i Europa League, men det var noget helt andet end selve resultatet, der efterfølgende bredte sig på de sociale medier

Kampen mod Napoli var knapt nok færdigspillet før et enkelt tweet satte gang i en større positiv mediestorm på de sociale medier og særligt Twitter.

På Twitter ønskede FC Midtjylland efter 1-4 nederlaget Napoli tillykke med sejren og sagde tak for en god kamp. Det tweet er sidenhen blevet 'retweetet' over 290 gange og foretrukket 377 gange med tællerne stadigt gående opad. Samlet set er tweetet nået ud til små 90.000 mennesker, og i løbet af fredagen befandt FC Midtjylland sig på 'trending-listen', der indikerer det mest omtalte på hele Twitter lige nu.

- At lande på Twitters trendingliste er da lidt specielt, og at modtage flere tusinde tweets med ros og positive tilkendegivelser fra modstanderholdets fans er nu heller ikke noget, vi oplever hver dag i FC Midtjylland. Den rekord slår vi nok ikke efter Derbyet på lørdag, fortæller Søren Märcher, der er brand og social medie ansvarlig i FCM.

Ord som god sportsånd, respekt og fairplay er blevet sendt tilbage til FCM, og den positive stemning efter kampen fik også SSC Napoli og Serie A til twitter-tasterne.

Serie A's officielle twitter-profil kalder det for en opvisning af fodbold både før, under og efter kampen, mens Napoli har lagt et billede ud på twitter fra efter kampen, hvor trænerne mødtes i hyggelige omgivelser til en snak om kampen men også helt andre ting end fodbold. I den medfølgende billedtekst, skriver italienerne blandt andet - 'fodbold, som vi kan lide det'.

På Facebook har tendensen været den samme, og nedenfor bringes nogle af de tweets, som ulvene har modtaget i dagene efter kampen.

Official SSC Napoli @sscnapoli
Il calcio che ci piace: terzo tempo negli spogliatoi dell'@fcmidtjylland! #UEL
Oversat: Fodbold som vi kan lide det: Tredje halvleg i FC Midtjyllands omklædningsrum!

Serie A TIM @SerieA_TIM 
Uno spettacolo di calcio prima, durante e dopo tra @fcmidtjylland e @sscnapoli. Complimenti! #IlCalcioèDiChiLoAma
Oversat: En opvisning af fodbolden før, under og efter mellem FC Midtjylland og SSC Napoli. Tillykke!

Gianmarco Feliciano:
@sscnapoli @fcmidtjylland Complimenti ai dirigenti, tifosi e giocatori della squadra danese rappresentano l'essenza del calcio.W Sportività.
Oversat: Tillykke til ledere, spillere og fans af det danske hold, der repræsenterer essensen af fodbold. Sejr til sportsånden.

Salvatore Travaglino:
@sscnapoli @fcmidtjylland Questo è il senso dello sport: dopo le fatiche del campo, rispetto e lealtà verso gli avversari 
Oversat: Dette er meningen med sport: Efter arbejdet på banen, respekt og loyalitet over for modstanderen.

Se flere i kommentarfelterne på FC Midtjyllands Twitter-profil >>