16.10.2015, 12:03 | Af: Administrator

Godt gang i de kommercielle hjul

De kommercielle indtægter steget med 21 procent

Det er ikke kun på fodboldbanen, der har været succes i begyndelsen af sæsonen for FC Midtjylland. Også kommercielt er der godt gang i hjulene hos de danske mestre.

Juli og august måned har således budt på en fremgang på 21 procent i de kommercielle indtægter i forhold til året før.

- Dertil skal nævnes, at der har været Europa League-kampe i begge måneder, og der har været en masse følgeindtægter, som ligger uden for fremgangen på 21 procent, fortæller FC Midtjyllands kommercielle direktør Jacob Jørgensen.

Han peger på to årsager til fremgangen. Sportslig succes og et øget fokus på den del af forretningen.

- Der er nogle direkte afledte effekter af, at holdet klarer sig godt på banen. Den sportslige succes gør salgsarbejdet lettere. Samtidig har vi haft fokus på, hvordan vi konverterer fribilletter til billetter, der er betalt for. I forhold til merchandise har vi arbejdet på, hvordan vi optimerer indtjeningen pr. solgt enhed, og på sponsorsiden har vi haft fokus på at få vækstet vores eksisterende sponsorer, samtidig med at vi har haft fokus på at få nye ind.

Med fremgangen håber han, at FC Midtjylland kan nå målsætningen for sommeren 2017 allerede til næste sommer.

- Vi håber, at vi kan indfri målsætningen for 30. juni 2017 allerede i denne sæson, så vi når den et år før tid, fortæller Jacob Jørgensen.

FC Midtjylland har i perioden oprustet i organisationen, og det har vist sig som en god investering, når man gør det hele op.

- Der er ingen tvivl om, at den forøgelse, vi har haft i medarbejderstaben i den administrative del af FC Midtjylland, er tjent hjem af den vækst, vi har oplevet, så på den baggrund har det vist sig at være det rigtige, vi har gjort, forklarer Jørgensen.

Det er i høj grad på stadion- og sponsordelen, klubben har oplevet stor vækst.