16.10.2015, 08:32 | Af: Administrator

Kian Hansens svære valg

Tipsbladet udgiver i dag en længere artikel om midstopperens succesrige men svære tid i det franske samt om det at vende hjem igen

Det lå ikke i kortene, at Kian Hansen efter blot en enkelt sæson i den franske klub Nantes skulle vende hjem til Danmark. Men sygdom og dødsfald i den nærmeste familie gav den rolige kriger fra Grindsted noget at tænke over, og han endte med at kigge mod danske græsbaner igen.

Modstandere som Zlatan Ibrahimović og João Moutinho blev byttet med Andreas Cornelius og Rasmus Falk. Ligue 1 hedder nu Alka Superligaen, og Kian Hansen er blevet en del af et FC Midtjylland hold, der kun har lukket tre mål ind i elleve superligakampe og møder Randers FC i aften.

Men selvom 'Zlatan' umiddelbart lyder som en større udfordring end Cornelius, så betyder det ikke, at Kian Hansen tager lettere på opgaven efter hjemkomsten.

 - Det bliver aldrig et piece-of-cake at holde Andreas Cornelius, så stor er jeg heller ikke, lyder det selvvurderende fra Hansen til Tipsbladet. 

Den korte periode i Frankrigs sjettestørste by og en af de store fodboldligaer har modnet forsvarsspilleren og gjort ham menneskeligt og sportsligt stærkere.

- Det fysiske og hurtigheden fra Frankrig og de europæiske kampe har været vigtige faktorer i min udvikling. Det gjorde ikke den store forskel, om vi mødte PSG eller Toulouse, jeg blev presset hver gang. Det kan godt være, bundholdene i Ligue 1 ikke spillede flot fodbold – de havde stadig fysisk stærke, hurtige individualister, der kunne udfordre dig. Sov du i to sekunder, så var modstanderen væk, siger Kian Hansen til Tipsbladet.

Læs hele historien om Kian Hansens uventede vej tilbage til Alka Superligaen, og hvordan en landsholdssamling i marts i år blev udfaldsgivende for returen i Tipsbladets fredagsudgave, der følger med Ekstra Bladet i dag.

Foto: Getty Images 491324724