12.10.2015, 12:29 | Af: Administrator

Masser af minutter til landsholds FCM'ere

På alverdens fodboldarenaer løb flere ulve rundt og repræsenterede FC Midtjylland - Sviatchenko med mål

Danmark måtte tage til takke med to play-off kampe i november om at komme til EM næste år i Frankrig. Det blev resultatet af nederlaget i Portugal, hvor der ingen FCM-spillere kom i aktion.

Det gjorde der til gengæld i gårdagens venskabskamp mod Frankrig. Jakob Poulsen fik en halvleg, mens Pione Sisto og Erik Sviatchenko kom på banen i anden halvleg. Sviatchenko fik endda reduceret til slutresultat 1-2 med en følt inderside fra kanten af feltet, som udplacerede Mandanda i det franske mål. Målet var samtidigt forsvarsstyrmandens første for Danmark i sin kun fjerde landskamp. Modstanderen til play-off kampene findes søndag ved lodtrækning.

Resultatmæssigt gik det bedre i EM-kvalifikationen for U21-spillerne i FCM. Patrick Banggaard spillede alle 90 minutter i 0-0 kampen mod Wales fredag, mens Kristoffer Olsson sammen med Sverige vandt 5-0 over Estland. De kan begge gentage kunststykket i morgen, når Danmark U21 hjemme møder Bulgarien klokken 18.45, og Sverige på samme tidspunkt spiller ude mod Spanien. Jákup Thomsen kan ligeledes få spilletid for Færøerne U21, der hjemme møder Tysklans i U21 EM-kval.

En der allerede er EM-klar, er tjekkiske Filip Novák. På trods en hovedrolle i form af et begået straffespark, der kickstartede Tjekkiets 0-2 nederlag i går til Tyrkiet, kan venstrebacken glæde sig over sin første start og fuld spilletid. Tjekkiet kan i morgen slukke håbet om EM for Holland, når de mødes i Amsterdam.

Finland spillede også EM-kvalifikation men kom ikke i gennem nåleøjet. FCM's Tim Sparv var ikke med i det første opgør på grund af karantæne men fik samtlige minutter i 1-1 kampen mod puljevinderne fra Nordirland. 

Marcos Ureña har fået mere spilletid på det seneste og kvitterede med et mål mod AGF. For Costa Rica er han fast mand og blev skiftet ud i overtiden af 0-1 nederlaget til Sydafrika. Det nederlag kan vendes til sejr i næste testkamp onsdag ude mod USA.

Dominans på U19-landsholdet
Det danske U19-landshold spillede i går træningskamp mod Rumæniens ditto i Fredericia. FCM havde Mikkel Duelund, Mads Døhr Thychosen, Alexander Munksgaard og Rasmus Nissen (NK) med fra start. Sidstnævnte fik scoret til 1-0 efter et brændt straffespark af holdkammerat Duelund.

Kampen endte 3-0 til danskerne og en femte FCM'er, Rasmus Nicolaisen, kom også ind og hjalp til i forsvaret i de sidste ti minutter. I november venter der kvalifikationskampe til U19-EM mod Island, Malta og Israel.

Den lidt ældre Jonas Gemmer spiller sammen med U20-landsholdet i aften mod Sverige i en testkamp på Casa Arena, Horsens.

Australske Awer Mabil fik også landskampsminutter i benene, da han med 'Olyroos' (Australiens U22-landshold) tabte 2-0 i en testkamp mod Sydkorea. Mabil ramte blandt andet træværket og vil forsøge at ramme nettet i stedet, når de to hold mødes igen i morgen.

Endelig spillede det danske U16-landshold også, hvor FCM's Christian Tue Jensen var med og endda bar anførerbindet i den ene af to venskabskampe mod Ungarn, som desværre begge blev tabt.