23.10.2015, 10:49 | Af: Administrator

Optakt: Talenterne møder De Kongeblå

Begge u-hold vandt deres seneste kamp, og skal nu forsøge at gentage den bedrift, når Lyngby søndag kommer til Ikast.

U17: ”There will be goals”
U17 talenterne udraderede i sidste uge Vejle og skal nu vise, at de kan holde næsen i sporet, når rækkens øjeblikkelige nr. 3, Lyngby, kommer på besøg:

- Vi er rigtig glade for at vi lykkedes med vores spil, men er samtidig bevidste om, at vi jo ikke har spillet sådan hele sæsonen. Vi har bedt spillerne om at reflektere over, hvorfor tingene fungerede så godt mod Vejle, og nu gælder det så om at vise, at vi kan gentage de ting, fortæller cheftræner Svend Graversen.

Vejle-kampen bød på hele ni mål, alle signeret af FCM-spillere. Det antal blev imidlertid overgået i Lyngby, hvor hjemmeholdet mødte bundproppen Haderslev. Her var der dog tale om en meget mere jævnbyrdig affære, der endte med en 6-5 sejr til Lyngby.

De to holds kampe i sidste runde bød dermed på sammenlagt tyve mål – i gennemsnit en scoring hvert 8. minut – og derfor tøver Svend Graversen ikke med at udstede målgaranti, når de to hold tørner sammen.

- Ja, helt sikkert. Lyngby er et rigtigt godt hold, der har mange tangenter at spille på, ikke mindst offensivt. Vi skal igen være dygtige på bolden og vide hvornår, vi skal øge tempoet, og hvornår vi skal skrue lidt ned, udtaler FCM-træneren.

Forberedelserne til kampen har været besværet en anelse af, at flere af truppens spillere i ugens løb har været optaget af andre opgaver. Simon Petersen og Andreas Poulsen var med U19-holdet i Georgien, mens Victor Torp, Mads Carlson, Jonathan Dahl Bagger, Kristian Brøndum Pedersen og Casper Tengstedt har været af sted til DBU’s Futurelandsholds træf i Tilst.

Til kampen mod Lyngby kan trænerteamet igen råde over Sebastian Nielsen, der vender tilbage fra afsonet karantæne. Kampen fløjtes i gang kl. 13.00.

U19: Tæt kamp i vente mod notorisk svær modstander
Kampen mod Lyngby er den tredje kamp på ni dage for FCM U19, men Kenneth Andersen ser ikke det tætte kampprogram som et problem:

- Vi har kæmpet for retten til at spille de her kampe, og det er det, vi gerne vil, så der er ingen grund til at beklage sig. Når og hvis de her spillere bliver professionelle, så er det den virkelighed, de skal kunne tackle, og vi kan jo bare kigge mod vores eget Superligahold, for at finde et mandskab, der har været dygtigt til at tackle et tæt kampprogram, udtaler FCM-træneren.

I de foregående kampe har der været en tendens til, at U19 spillet i høj grad bliver en kamp om andenboldene på banens midte, og FCM-træneren er klar over problemstillingen:

- Når vi erobrer bolden, har der været en tendens til, at vi smider den lidt for hurtigt væk igen. Mod Lyngby skal vi blive bedre til at fastholde boldbesiddelsen og få sat vores opspil rigtigt op, fortæller Andersen.

De to holds seneste møde endte med en pointdeling (1-1 på Wunderelf Arena), men alligevel er der i FCM-lejren en følelse af, at holdet skal revanchere sig mod sjællænderne. Lyngby var nemlig det eneste hold i ligaen, FCM U19 ikke var i stand til at besejre i sidste sæson, og i det hele taget har holdet ofte været en hård nød at knække for ulvene.

- Vi måtte slide rigtig hårdt for at få bare det ene point ud den sidste kamp mod dem, så der er en følelse i truppen af, at ”det skal vi sgu have lavet om på!”, og der er ingen fare, for at vi kommer til at undervurdere dem. Vi ved, hvor svære de kan være at spille mod, lyder det fra Kenneth Andersen.

FCM U19 må til kampen se bort fra Michael Ogungbaro. Den nigerianske sekser afsoner en enkelt dags karantæne, efter at han fik en advarsel i 2-1 sejren over Vejle. Sigurd Schøndorf, Kristian Dirks Riis og Anders Hagelskjær er ude med skader. Der er kampstart kl. 15.15.