01.10.2015, 14:09 | Af: Administrator

Optakt: U17 og U19 spiller i Aalborg

FCM's to akademihold skal igen i aktion, når der er ligakampe på programmet lørdag

U17:
Det er godt og vel 15 dage siden, at FCM U17 sidst spillede en ligakamp. I den kamp, som blev vundet 2-1 over AGF, fik de yngste akademispillere vist, hvilket potentiale holdet besidder.

Lørdag venter AaB i en svær udekamp, og U17-træner Mads Buttgereit ser gerne, at holdet fortsætter de gode tegn fra forrige kamp mod 'GF'.

- Vi skal forberede os på lidt af hvert, men vigtigst af alt komme med det rigtige mind-set og fortsætte de takter og dyder, som vi viste i sidste kamp mod AGF. Vi går altid ind til en kamp med tanke på, at det os som skal bestemme og byde ind med noget, fortæller Buttgereit.

Den unge træner har et indgående kendskab til AaB, da han tidligere har været ungdomstræner i klubben, og han forventer, at aalborgenserne vil befinde sig i toppen i løbet af sæsonen.

- AaB er teknisk dygtige og kan variere meget rent taktisk. De tabte godt nok sidste kamp mod AGF, men vandt før det over FCN og OB, og jeg ser dem som et hold, der vil blande sig i toppen ligesom os selv. Så det bliver to rigtig dygtige hold, der mødes i Aalborg, hvor vi selvfølgelig går efter sejren, slutter Mads Buttgereit.

Kick-off klokken 15.15 på AaB's anlæg.

U19:
FC Midtjyllands U19-hold hentede en flot sejr over FC Saburtalo i det første play-off opgør i UEFA Youth League og kan gå ind til returen i Georgien med et godt udgangspunkt. Men ligesom for superligaholdet bliver det hurtigt hverdag igen, og lørdag venter et vigtigt opgør i Aalborg om tre point i U19-ligaen.

Træner Kenneth Andersen mener dog ikke, at det bliver noget problem at omstille sig til ligaspil igen.

- Det bliver lidt som at spille lørdag-onsdag-lørdag, og ofte har vi spillere afsted til landshold, som på grund af det også får spillet to kampe på en uge. Så vi skal angribe kampen, som vi plejer at gøre, beskriver Andersen.

Ligesom U17-holdet møder de lidt ældre ulve også AaB, der er kommet godt fra land med ni point efter fire kampe. FCM ligger selv med seks point efter tre kampe.

- AaB er et rigtigt godt hold, som er kommet godt fra start i ligaen. Jeg forventer, at de vil blande sig i toppen, som de også gjorde på U17-niveau, og mange af de spillere er med på U19 også, fortæller Kenneth Andersen og uddyber:

- Det er altid svært at spille mod AaB i Aalborg. De er dygtige på bolden og teknisk gode, så vi skal stå godt i vores organisation, og især når vi ikke har bolden samt overføre de erfaringer, vi har opnået fra de andre kampe for at få et godt resultat med hjem, slutter træneren.

U19-holdet spiller klokken 13.00 på AaB's anlæg.

Fik du ikke set reaktionerne fra sejren over FC Saburtalo, kan de findes her >>