28.10.2015, 19:55 | Af: Administrator

Pokalexit efter forlængelse

To gange kom et reservespækket FCM-mandskab tilbage, men i den forlængede spilletid sendte Jesper Bech FC Roskilde i pokalkvartfinalen.

Endnu engang skulle FC Midtjylland til Sjælland for at jagte avancement i DBU Pokalen. Senest gjaldt det Næstved fra Bet25 Ligaen (1. Division, red.), og i denne onsdag aftens kvartfinale var det FC Roskilde fra samme række, der tog imod på Roskilde Idrætspark. Værterne havde flere tidligere profiler som Mikkel Thygesen, Bajram Fetai, Jan Kristiansen, Anders Møller Christensen og Jesper Bech i truppen.

Hjemmeholdet havde nær fået en drømmestart. Andreas Lissau kom igennem i et overlap og passerede Mikkel Andersen, men angriberen var vinket offside forinden.

Der var dog mere FC Roskilde. Denne gang var det Nikolaj Hansen, der efter et hjørnespark huggede en nedfaldsbold i nettet og dermed bragte sjællænderne i front efter et kvarter.

Føringen holdt dog kun indtil den halve time. Marco Larsen trykkede resolut af fra godt 20 meter og lagde bolden i det fjerneste målhjørne til 1-1.

Kort efter var det tæt på en midtjysk føring, da Awer Mabil skabte en mulighed til Morten ’Duncan’ Rasmussen. Hjemmeholdet var også tæt på en pauseføring ved Jan Kristiansen, men Mikkel Andersen tog fra med en stærk parade.

Spillemæssigt gjorde Bet25 Liga-mandskabet en frisk og opportunistisk figur, men det var alligevel lidt for let, da Bajram Fetai fik lov at trække ind i banen og passere Mikkel Andersen i det korte hjørne efter en times spil. Heldigvis var Duncan på pletten få minutter senere, da han prikkede et Onuachu-forlænget hjørnespark ind ved bagerste stolpe.

2-2 var naturligvis ikke tilfredsstillende for midtjyderne, men alligevel var der lidt at glæde sig over. Ikke siden 11. maj 2014 mod F.C. København havde Eyjolfur Hedinsson været i kamp for FC Midtjylland, men efter en god time erstattede han Daniel Royer.

I jagten på sejren bragte FCM-trænerne også Jakob Poulsen, mens Kian Hansen måtte i aktion, da Francis Dickoh udgik med en skade.

Den mere rutine var dog ikke nok til at skabe en afgørelse før den ordinære spilletids udløb. De to mandskaber måtte ud i to gange 15 minutters forlænget spilletid for at finde det hold, der skulle avancere til DBU Pokalens kvartfinaler.

Og i både i det 95. og 97. minut lignede det føringer til de danske mestre, men både Paul Onuachu og Morten ’Duncan’ Rasmussen brændte gode chancer. I stedet var det Jesper Bech, der lidt tilfældigt fik muligheden, og den tidligere FCK-, Esbjerg- og Silkeborg-spiller lagde bolden op i hjørnet til en mulig pokaloverraskelse.

I flere omgange var det lige ved at lykkes midtjyderne at sætte udligningen ind, bl.a. da Mikkel Andersen gik med frem og vandt luftduellen efter et hjørnespark. Men de heroisk fightende Roskilde-spillere og særligt keeper Frederik Vang holdt gæsterne fra fadet i den forlængede spilletid.

Slutteligt modtog Alexander Munksgaard sin anden advarsel og dermed rødt kort, da han begik professionelt frispark for at stoppe en Roskilde-kontra.

DBU Pokalens ottendedelsfinaler blev endestationen for FC Midtjylland.

 

KAMPFAKTA:

DBU Pokalen, 1/8-finale:
FC Roskilde – FC Midtjylland 3-2 ET ((2-2)) (1-1)

15’ 1-0 Nikolaj Hansen
29’ 1-1 Marco Larsen
59’ 2-1 Bajram Fetai
67’ 2-2 Morten ’Duncan’ Rasmussen
99’ 3-2 Jesper Bech

Advarsler:
30’ Patrick Banggaard, FCM
32’ Daniel Royer, FCM
32’ Andreas Lissau, FCR
36’ Jesper Lauridsen, FCM
58’ Alexander Munksgaard, FCM
69’ Paul Onuachu, FCM
82’ Valon Lauti, FCR
119’ Alexander Munksgaard, FCM

Udvisninger:
Alexander Munksgaard, FCM (2x gult)

Holdopstillinger (Udskiftninger):
FCR 3-5-2:

30 Frederik Vang Larsen – 20 Stefan Hansen, 3 Anders Quist, 15 Nikolaj Hansen – 26 Simon Richter, 8 Valon Lauti, 10 Mikkel Nøhr (68’ Jesper Bech), 29 Jan Kristiansen (112’ Anders Møller Christensen), 33 Anders Nielsen – 23 Bajram Fetai, 14 Andreas Lissau (74’ Mark Leth Pedersen).
Bænk:
1 Thomas Villadsen, 2 Anders Møller Christensen, 9 Martin Andersen, 11 Mark Leth Pedersen, 21 Mikkel Thygesen, 22 Lars Brøgger, 40 Jesper Bech.

FCM, 4-1-4-1:
31 Mikkel Andersen – 41 Alexander Munksgaard, 20 Francis Dickoh (72’ Kian Hansen), 26 Patrick Banggaard, 15 Jesper Lauridsen – 45 Awer Mabil (69’ Jakob Poulsen), 29 Jonas Gemmer, 19 Marco Larsen, 77 Daniel Royer (62’ Eyjolfur Hedinsson) – 9 Morten ’Duncan’ Rasmussen, 33 Paul Onuachu.
Bænk:
30 Andreas Raahauge, 2 Kian Hansen, 28 André Rømer, 7 Jakob Poulsen, 21 Eyjolfur Hedinsson, 42 Babajide David, 24 Mads Døhr Thychosen.

Dommer:
Jens Maae

Tilskuere:
2.833 på Roskilde Idrætspark