06.10.2015, 16:51 | Af: Administrator

Reserverne fortsat pletfri

Reserverne forsvarede førstepladsen i reserveligaen med en 2-1 sejr i lokalopgøret mod Silkeborg - Marco Larsen matchvinder.

Med mandagens sejr over Vejle havde OB indtaget førstepladsen i reserveligaens pulje 2, men fynboerne fik kun lov at nyde pladsen i lidt over et døgn, før FCM II svarede igen ved at vinde 2-1 på udebane over Silkeborgs reserver - holdets femte sejr i lige så mange forsøg.

Ulvene var uden en række af de spillere der har tegnet holdet i de foregående kampe - Alexander Munksgaard, Rasmus Nicolaisen, Mikkel Duelund, Mads Døhr Thychosen, Rasmus Nissen og Jákup Thomsen var alle fraværende efter at være blevet indkaldt til landsholdstjeneste.

Det samme er Andreas Raahauge, men FCM-keeperen havde dog fået tilladelse til at spille Silkeborg-kampen først. Det var dog begrænset, hvor meget Raahauge havde at give sig til i første halvleg. FCM sad på spillet, men kom frem til for få afslutninger, ligesom Silkeborg heller ikke ligefrem sprudlede.

Underholdningsværdien steg betragteligt efter pausen, og efter fem minutter kom kampens første mål. Andreas Poulsen - venstre back på U17-landsholdet - slog en lang, lige bold op langs med sidelinjen. Den blev modtaget af Nikolaj Kirk, der startede kampen på kanten, og han fandt med et godt indlæg Marco Larsen, der bragte FCM i front.

- Vi får skubbet vores backs og kanter højere op i anden halvleg, og det gør, at vi bliver bedre til at fastholde spillet på Silkeborgs banehalvdel, fortalte A+ træner Lars Friis efter kampen

Udligning efter straffespark
Føringsmålet gav FCM II momentum, men da 2-0 målet ikke kom, slog Silkeborg i stedet tilbage. En omstilling endte med et indspil til den forhenværende FCM'er Adeola Runsewe, hvis akavede afslutning ramte stolpen. Riposten røg tilbage ud i feltet, hvor Malte Jürgensen begik straffespark i bestræbelserne på at rage kastanjerne ud af ilden.

Det tog Nicklas Røjkjær sig sikkert af, og så var det helt lige. FCM blev dog ved med at sætte værterne under pres, og netop aggressivt presspil blev nøglen til 2-1 scoringen.

Nikolaj Kirk tog en sprint på 30-40 meter for at sætte Silkeborgs boldholder under pres. Silkeborg-spilleren sendte bolden tilbage til Oscar Hedvall, men SIF-keeperen kiksede sit udspark. Det endte i stedet hos udækkede Marco Larsen, der ikke tøvede med at score til 2-1 - kampens resultat.

- Vi føler, at kampen ligger til os. Selvom Silkeborg får udlignet, er vi sikre på, at vi nok skal komme frem til muligheder. Paradoksalt nok var Silkeborg faktisk farligst, når vi havde bolden, for vi gav for mange dumme omstillinger væk. Det skal vi naturligvis tage ved lære af, sagde Lars Friis efter kampen.

FCM-træneren fremhævede efter kampen sine to mest rutinerede spillere - Francis Dickoh for at styre bagkæden med sikker hånd og den dobbelte målscorer Marco Larsen for at arbejde stenhårdt og holde godt fast i bolden. Larsen startede kampen på den offensive midtbane, men blev sat frem i angrebet, da Sebastian Buch gik ud, og gjorde det godt i begge roller.

Næste kamp for FCM II er udekampen mod Vejle på mandag kl. 15.00. Med en sejr her, vil FCM II reelt kunne sikre sig den top 2 placering, der vil sende holdet i det stærkest besatte slutspil til foråret.

Silkeborg IF II – FC Midtjylland II 1-2 (0-0)
50’ 0-1 Marco Larsen (assist Nikolaj Kirk)
71’ 1-1 Nicklas Røjkær, straffespark
81’ 1-2 Marco Larsen

FCM: Andreas Raahauge - Malte Jürgensen (72' Andreas Murbeck), Francis Dickoh, Rasmus Lauritsen, Andreas Poulsen - Jonas Gemmer (46' Gloire Rutikanga), Michael Olusoji Ogungbaro, Marco Larsen - Babajide David, Nikolaj Kirk, Sebastian Buch Jensen (57' Erik Braun)

SIF: Oscar Hedvall – Mikkel Frandsen (46’ Emil Søgaard), Jens Martin Gammelby, Tobias Salquist (75’ Mikkel Koustrup), Gustav Dahl – Lasse Pedersen, Frank Hansen, Nicolaj Køhlert, Nicklas Røjkjær – Betuel Hansen (84’ Mads Emil Madsen), Adeola Runsewe (82’ Rasmus Lysdal)