03.10.2015, 06:00 | Af: Administrator

Skæve vinkler: Målgaranti mod AGF

128 mål - eller i gennemsnit 3,56 mål pr. kamp - er der scoret i opgørene mellem FC Midtjylland og AGF

Noget tyder på, at er er underholdning i vente for tilskuerne på MCH Arena søndag aften, når FC Midtjylland tager imod AGF. 

For der har nemlig været målgaranti i de hidtid 36 gange, som søndagens to duellanter har stået over for hinanden. Alene de seneste fire kampe har budt for 14 scoringer (og tre clean sheets til FCM).

Gå på opdagelse i statistiken forud for opgøret, som har kick-off søndag aften på MCH Arena klokken 20.45.

Vidste du, at...
- Det er superligakamp nr. 37 mellem FC Midtjylland og AGF. Statistikken siger 17 sejre til FC Midtjylland, fem uafgjorte og 14 nederlag samt en målscore på 67-61 set med FC Midtjyllands øjne.

- FC Midtjylland har vundet de fire seneste superligakampe mod AGF, heraf de tre seneste med clean sheets. I de fire kampe er der foruden 14 scoringer (12-2) også faldet to udvisninger fordelt med én til hver klub (Frans Dhia Putros og Sylvester Igboun).

Ingen af de 36 tidligere superligakampe mellem FC Midtjylland og AGF er endt uden scoringer. Tværtimod er der nærmest målgaranti, idet der i disse kampe er scoret ikke færre end 128 mål svarende til et gennemsnit 3,56 mål pr. kamp.

- Med en sejr over AGF vil FC Midtjylland have opnået sin næstbedste første tredjedel i Alka Superligaen. Kun de 27 point efter sæsonens første 11 kampe i sæsonen 2014/15 vil i givet fald være bedre end de potentielle 24 point i indeværende sæson.

FC Midtjylland har ikke tabt to superliga-hjemmekampe i træk siden marts-april 2014, hvor det blev til tre nederlag i træk til FC Nordsjælland, AaB og OB. Det er faktisk kun blevet til otte perioder siden Superliga-debuten i 2000, hvor FC Midtjylland har tabt to eller flere hjemmekampe i træk.

- Erik Sviatchenko kan spille sin officielle kamp nr. 125 for FC Midtjylland. Han fik debut den 8. maj 2009 i en superligakamp mod AC Horsens og har efterfølgende scoret ni mål for FC Midtjylland.

- For kun anden gang i Alka Superligaens historie afvikles en superligakamp med kampstart 20:45. Første gang var for mere end 14 år siden, hvor AB tog imod Brøndby IF på Gladsaxe Stadion i en kamp, der endte 1-1.

- Michael Tykgaard dømmer sin superligakamp nr. 97 og den 24. med deltagelse af FC Midtjylland (10V-10U-3T). Hjemme på MCH Arena er det altid blevet til point for FC Midtjylland, når Michael Tykgaard har været dommer, idet de 11 tidligere kampe er endt med seks sejre og fem uafgjorte.

FC Midtjylland har tidligere spillet to superligakampe på datoen 4. oktober. I 2006 blev det til 2-2 hjemme mod FC Nordsjælland, og i 2009 blev det samme sted til en sejr på 2-1 over HB Køge.