30.10.2015, 05:00 | Af: Administrator

Skæve vinkler: Ulvene har overtaget mod VFF

Statistikken er på FC Midtjyllands side, inden Viborg FF kommer på besøg på lørdag. Kick-off kl. 20.00

Der er dømt derby lørdag aften i det midtjyske, når Viborg FF kommer på besøg på MCH Arena. Og hjemme i Herning er det FC Midtjylland, der har overtaget mod de grønblusede oprykkere.

Det viste de danske mestre senest i sæsonåbneren, hvor det blev til en 2-0-sejr på to mål af Pione Sisto.

Hvordan sæsonens andet møde går, er vi meget klogere på lørdag aften... 

Vidste du, at...
- Det er superligakamp nr. 29 mellem FC Midtjylland og Viborg FF. Statistikken siger 11 sejre til FC Midtjylland, 12 uafgjorte og 5 nederlag samt en målscore på 40-29 set med FC Midtjyllands øjne.

- FC Midtjylland har ikke tabt i de seneste 11 superligakampe mod Viborg FF, der er resulteret i otte sejre og tre uafgjorte. Det er dermed mere end 10 år siden, 15. oktober 2005, at Viborg FF senest besejrede FC Midtjylland i Superligaen.

- Uafgjort er det hyppigste resultat i de 28 tidligere superligakampe mellem FC Midtjylland og Viborg FF. Fire gange har kampen været helt målløs, hvorimod de otte andre uafgjorte kampe er endt med en scoring til hver klub.

- Hvis det ender med nederlag til Viborg FF, vil det være anden superligakamp i træk, at FC Midtjylland taber. Det skete senest i maj 2015, hvilket er eneste tilfælde i sidste og indeværende sæson.

- FC Midtjylland har vundet 21 ud af de seneste 24 superliga-hjemmekampe svarende til perioden siden sommeren 2014. De tre kampe uden fuld gevinst har alle været mod klubber fra Sjælland, hvilket betyder, at FC Midtjylland ikke har haft pointtab mod jyske klubber på MCH Arena i de seneste 15 måneder.

- FC Midtjylland er ubesejret i de seneste otte superliga-hjemmekampe afviklet i oktober, hvoraf de fire seneste er endt med sejr. Seneste oktober-nederlag på MCH Arena var på månedens første dag i 2012, hvor det blev 1-3 mod SønderjyskE.

- I FC Midtjyllands 16 tidligere superliga-hjemmekampe mod Viborg FF har udeholdet formået at score først i ni af kampene (4V-2U-3T)), hvorimod FC Midtjylland kun har scoret først i fem af kampene (3V-2U-0T). To af kampene er endt helt uden scoringer.

- Senest FC Midtjylland spillede en superliga-hjemmekamp på en lørdag var indeværende sæsons første kamp, 18. juli 2015. Dengang endte kampen med en sejr på 2-0 til FC Midtjylland, og modstanderen var… Viborg FF.

- FC Midtjylland er ubesejret i de fem tidligere DM-kampe spillet på datoen 31. oktober (3V-2U-0T), senest blev det i 2014 til en sejr på 2-0 over FC Nordsjælland. Datoen er også datoen for FC Midtjyllands største sejr i DM, idet det blev til 7-0 over Dalum IF i året for klubbens stiftelse, 1999.

- Dennis Mogensen dømmer sin superligakamp nr. 35 og den blot anden med deltagelse af FC Midtjylland. Den første endte uafgjort 2-2 efter en føring på 2-0 til FC Midtjylland, hvorefter Izunna Uzochukwu blev vist ud, og FC Vestsjælland fik reduceret på et selvmål af Erik Sviatchenko og udlignet i 90’.

- Jakob Poulsen kan, såfremt han ikke får spilletid mod FC Roskilde onsdag aften i DBU Pokalen, runde sin officielle kamp nr. 125 for FC Midtjylland. Han vil i givet fald blive den 25. spiller til at runde dette kampantal for FC Midtjylland.

Kilde: danskfodbold.com