21.10.2015, 16:47 | Af: Administrator

Talenterne sejrede i Georgien

OPDATERET: Med en samlet 5-2 sejr over Saburtalo Tbilisi er FCM U19 klar til næste runde af UEFA Youth League.

FCM U19 drog til Tbilisi med en 3-1 sejr fra det første møde mod Saburtalo, og det georgiske hold skulle derfor score mindst to gange for at gå videre.

Saburtalos kunstgræsbane er ikke godkendt til europæisk fodbold, og derfor blev kampen afviklet på ligarivalerne Lokomotivi Tbilisis stadion. Her var 3600 tilskuere mødt op og skabte en flot ramme om opgøret.

Lige som i klubbernes første møde var det Oliver Ottesen, der vogtede målet for FCM U19, og efter ti minutter måtte han finde en stor redning frem for at forhindre georgiernes angriber Goshteliani i at score.

Kort efter måtte Nikolaj Kirk se sin afslutning blive afvist, men generelt var det hjemmeholdet, der sad på kampen. Ligesom i de seneste ligakampe blev FCM-spillet utålmodigt og en anelse febrilsk.

Det største problem var dog, at georgierne vandt alt for mange dueller - ikke fordi de var fysisk stærkere, men fordi FCM'erne alt for ofte kom forkert ind i nærkampene eller lod sig finte væk.

Det trak op til, at Saburtalo ville komme foran, men heldigvis har FCM U19 en veludviklet evne til at hive noget ud af ærmet, når holdet er trængt. Denne gang var det et perfekt slået frisparksindlæg fra Mads Døhr Thychosen til Rasmus Nissen, der kom fri af sin markering og headede FCM i front.

Saburtalo forsøgte at fremtvinge en hurtig udligning, men FCM'erne fik slæbt deres ikke helt fortjente føring med sig ned i omklædningsrummet.

Kenneth Andersen var på ingen måde var tilfreds med duel- og presspillet i de første femogfyrre minutter af kampen, men i fællesskab med spillerne lykkedes det at få lavet de nødvendige justeringer, så FCM kom væsentligt stærkere ud til anden halvleg.

Hurtigt mål punkterede spændingen
Efter otte minutters spil lykkedes det Thychosen at bryde Saburtalos opspil. Han spillede bolden videre til Nikolaj Kirk, som med en nøje vægtet aflevering fandt Mikael Anderson, der lagde bolden over i det lange hjørne. 2-0 efter eksemplarisk omstillingsspil.

Målet betød, at Saburtalo nu skulle score fem gange for at gå videre, og til georgiernes ros kæmpede de ufortrødent videre. Det blev belønnet efter en times spil, da anfører Kharaishvili trak ind i banen og reducerede fra kanten af feltet.

Georgierne skyndte sig at få fisket bolden ud af nettet og ilede tilbage til midtercirklen. FCM lod sig dog ikke ryste af reduceringen, og kørte sikkert sejren i hus.

Alligevel kom der en smule malurt i bægeret to minutter før tid. Her modtog "NK" sit andet gule kort, en udvisning der betyder, at han må sidde over i FCM U19's næste kamp i UEFA Youth League.

Her ligger det allerede fast, at ulvene møder Legia Warszawa. De polske talenter vandt sammenlagt med 5-2 over bulgarske Litex Lovech i deres første runde-kamp, og møder FCM i Herning den 3. eller 4. november, mens der er returkamp i Polen den 24. eller 25. november.

Med sejren fik FCM U19 repræsenteret Dannebrog på bedste vis på den europæiske scene, og Kenneth Andersen har  kun godt at sige om turen til Georgien:

- Saburtalo har været enormt gæstfri, og der har været fuldstændig styr på alt det praktiske omkring kampen. Der er meget fokus på respekt og fair play fra UEFAs side, og det har været dejligt at opleve, at kampene er blevet afviklet i den ånd, kommer det fra en glad FCM-træner, inden han begav sig mod hotellet, hvor der var arrangeret fælles spisning med georgierne.

FC Saburtalo Tbilisi - FC Midtjylland U19 1-2 (0-1), sammenlagt 2-5.
39' 0-1 Rasmus Nissen (assist Mads Døhr Thychosen)
53' 0-2 Mikael Anderson
61' 1-2 Giorgi Kharaishvili
88' Udvisning: Rasmus Nissen (2xgult)

FCM: Oliver Ottesen - Alexander Munksgaard, Rasmus Lauritsen, Rasmus Nicolaisen, Rasmus Nissen - Jonas Gemmer (anf.), Gloire Rutikanga, Nikolaj Kirk (83' Mads Olsen) - Mikael Anderson (60' Andreas Poulsen), Mads Døhr Thychosen, Jákup Thomsen (68' Simon Sterring)