15.10.2015, 18:08 | Af: Administrator

U-holdene møder Vejle

Talenterne tager lørdag eftermiddag imod den østjyske traditionsklub på Wunderelf Arena.

U17: - Vi skal blive bedre på banens sidste tredjedel
Efter tre kampe som ubesejret måtte FCM U17 i seneste runde se sig slået med 2-0 i Aalborg. Efter seks kampe er holdet placeret midt i rækken, og jagter fortsat den stabilitet i præstationerne, der skal til for at bide sig fast i toppen af rækken.

Samtidig skal holdet dygtiggøre sig, når først bolden er blevet ført op omkring modstanderens felt, siger cheftræner Svend Graversen:

- Vi har indtil videre scoret syv gange i sæsonen, og heraf kun fire mål efter åbent spil. Det er alt for lidt, og hænger sammen med, at vi spiller for langsomt og for individuelt på den sidste tredjedel af banen, fortæller træneren.

Lørdagens modstander Vejle har ligeledes været noget svingende i sine præstationer, men med to sejre i træk peger pilen opad. Det er muligt, at holdet kommer til Ikast med trætte ben efter at have spillet mod AaB i onsdags, men til gengæld må selvtilliden formodes at være i top, efter at det mod nordjyderne lykkedes at vende et truende 1-3 nederlag til en 4-3 sejr.

FCM U17 kan på deres side skele til den omstændighed, at holdet har vundet begge deres hidtidige kampe på Wunderelf Arena. Den statistik bliver der rig mulighed for at udbygge i den kommende tid, for seks ud af de resterende syv kampe i efteråret spilles på hjemmebanen.

Ulvene må til kampen se bort fra backen Sebastian Nielsen der afsoner den sidste af to karantænedage. Der er kampstart lørdag kl. 13.00.

U19: Kampe i en lind strøm
Med ligakampe, reservehold og UEFA Youth League på programmet, er det begrænset, hvor meget egentlig træning, det bliver til for U19-holdet i disse dage.

Pt. er truppen blevet bevilget et par fridage i forbindelse med efterårsferien, og møder først ind på fredag, for at forberede sig til lørdagens kamp mod Vejle.

Oven i kampene i klubtrøjen, deltager adskillige af spillerne på u-landshold. Det har også været tilfældet i den forgangne uge, hvor Jákup Thomsen var udtaget til det færøske U21-landshold, mens kvartetten Raahauge, Nicolaisen, Munksgaard, NK og Thychosen alle var med U19-landsholdet, der mødte Rumænien i to testkampe.

<<<<Se højdepunkter fra Rumænien-kampene på DBU's facebookside for ungdomslandsholdene>>>>

Selvom programmet ikke levner meget plads til at øve ting på træningsbanen, hilser cheftræneren de mange kampe velkommen:

- Vi vil gerne, at spillerne allerede nu lærer at spille flere kampe om ugen, for det får de brug for, når de kommer længere hen i deres karriere.  Erling (Lindegaard, red.) holder løbende styr på, hvor mange kampe, hver enkelt spiller har fået, og så forsøger vi at fordele belastningen, så vi hele tiden kan stille med udhvilede spillere, fortæller Kenneth Andersen.

U19-kampen fløjtes i gang kl. 15.15.